Hlavní obsah

Po neúspěších je to vzpruha, lebedil si Škoda, když dvěma góly přispěl k demolici Dukly

Praha

Prožil báječný večer. Dvě branky vstřelil, na jednu přihrál. Když útočník Slavie Milan Škoda opouštěl trávník v Edenu při sobotním souboji 14. kola fotbalové ligy s pražskou Duklou, vychutnával si ovace bouřících tribun. „Hodně důležité vítězství," lebedil si spokojeně kapitán úřadujících mistrů po vítězství 5:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dva dvougóloví střelci Slavie - Milan Škoda a Jaromír Zmrhal.

Článek

Potvrzuje jednoznačné vítězství Slavie dění na trávníku?

No, úvod nebyl zcela snadný. Ale hodně nám pomohlo, když jsme se už po devíti minutách ujali vedení. Nicméně je fakt, že konečný výsledek vypadá pěkně.

První gól jste vstřelil hlavou po centru Zmrhala, druhý jste si připsal ze zdánlivě ztracené situace, kdy jste se pustil osamocen do souboje s třemi hráči Dukly...

Hned jsem si říkal, že jsem k balónu dost daleko. Ale napadlo mě, že třeba míč nějak skočí, a tak jsem se rozhodl zkusit zabojoval. Dostal jsem se do souboje s Holkem, míč nějak vypadnul směrem k dobíhajícímu Martinu Jiránkovi, tak jsem se snažil jít mu do protipohybu. Přitom jsem tušil, že brankář je venku, tak jsem ho zkusil přehodit. A vyšlo to.

Předešlé dva soutěžní zápasy jste prohráli, když jste podlehli Villarrealu v Evropské lize a následně Plzni v souboji o první příčku. Panovala v klubu nervozita?

Měli jsme za sebou dvě prohry bez vstřelené branky, a tak bylo důležité souboj s Duklou zvládnout. Potřebovali jsme bezpodmínečně tři body. Proto jsme tak rádi za vítězství.

Dodá týmu pět vstřelených branek patřičné sebevědomí pro nadcházející souboj Evropské ligy v Tel Avivu?

Věřím, že ano. Po předešlých neúspěšných výsledcích jde určitě o vzpruhu. Ale musíme zvládnout i zmíněný duel Evropské ligy.

Představuje bilance v podobě dvou gólových zásahů a jedné asistence velké povzbuzení i pro vás osobně?

Mohl jsem vstřelit i třetí gól, ale byly to jen nějaké hlavičky. Vlastně vyloženou příležitost už jsem neměl. Připsal jsem si dvě branky už při našem přátelském utkání v rumunské Craiově během minulého týdne, což bylo fajn. Pro sebevědomí je to super.

V Evropské lize dosud nastupoval v základní sestavě spíše Tomáš Necid. Je možné, že nyní při stávající bilanci dostanete přednost?

Asi se trenér bude držet toho, jak je vše nastavené. Každý z nás chce pochopitelně nastoupit v základní sestavě, ale respektujeme daný systém a rozhodnutí trenéra.

Reklama

Související témata: