Hlavní obsah

Titul? Počkejme ještě na zbývající dva podzimní zápasy, krotí kouč Vrba plzeňskou euforii

Slovácko

Ani ve čtrnáctém prvoligovém kole fotbalisté Plzně neklopýtli. Viktorii, jíž chyběl zraněný kanonýr Krmenčík, se povedla v Uherském Hradišti na hřišti Slovácka dokonalá odveta za nedávné vyřazení z poháru a po triumfu 4:1 zůstává v čele tabulky nejvyšší soutěže nadále stoprocentní.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Plzeňský trenér Pavel Vrba může být spokojený.

Článek

„Je to paráda. Pro nás bylo na Slovácku strašně důležité, že se nám podařilo brzy vstřelit vedoucí gól. Uklidnila nás pak proměněná penalta. Když jsme po pauze přidali třetí branku, bylo rozhodnuto," tvrdil plzeňský záložník Jan Kopic, který se na vítězství svého mužstva podílel dvěma góly a měl zásluhu také na zbývajících dvou trefách Viktorie.

Spokojený byl i kouč ligového lídra Pavel Vrba. „V Hradišti se nikdy nevítězilo snadno, proto si tří bodů nesmírně vážím. Slovácko nás trochu zlobilo jen v úvodu, kdy si vypracovalo dvě nadějné situace. Pak už jsme soupeře přehrávali. Byli jsme v koncovce produktivnější a ukázali jsme i vyšší fotbalovou kvalitu," libuje si.

Měl také radost, že Plzeňští třikrát skórovali po standardní situaci. „Jsem za to rád, protože v minulých utkáních nám moc nešly," připomněl Vrba.

Trenér Slovácka Michal Kordula připustil, že standardky jsou dlouhodobým problémem jeho celku. „Máme dlouhodobě zraněné Břečku a Radu a kvůli čtyřem žlutým kartám nám chyběl i další stoper Hofmann. Bez nich jsme standardní situace moc nezvládali," mrzelo ho.

Lekce z produktivity

Přiznal také, že Plzeň byla s výjimkou úvodu střetnutí lepším týmem. „Udělila nám lekci z produktivity, důsledně trestala naše chyby. První obdržený gól nás vykolejil, druhý pak už citelně nalomil. Snažili jsme se ještě ve druhém poločase se zápasem něco udělat, ale bohužel se nám to nepovedlo. Naše sebevědomí šlo s přibývajícími minutami postupně dolů," všiml si Kordula.

Obránce Slovácka Petr Reinberk, který v závěru snížil plzeňské vedení, přemýšlel, proč jeho mužstvo v lize za soupeřem oproti pohárovému duelu tentokrát zaostávalo. „V MOL Cupu se nám povedlo Plzeňské na jejich stadiónu zaskočit. Dopředu jsme věděli, že ligové střetnutí bude pro nás mnohem těžší. Viktorka tentokrát postavila takřka úplně odlišnou jedenáctku a ukázala, že její kvalita je obrovská," ocenil sílu soupeře.

Plzeňští mají v čele tabulky dál úctyhodný třináctibodový náskok na druhou Olomouc. „Dokud to ale nebude na titul matematicky vycházet, musíme být ostražití. Věřím však, že už nedáme pronásledovatelům čuchnout a zajistíme si mistrovský pohár co nejdřív," plánoval před dlouhou cestou Kopic.

Vrba vyčkává s řečmi o titulu na konec podzimu. „Pokud zvládneme i zbývající dvě střetnutí, pak o něm můžeme začít nahlas hovořit. Ještě však počkejme," krotí plzeňský trenér euforii.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články