Hlavní obsah

Michal Škoda rozhodl zápas s Teplicemi. Je šťastný, že pomohl a mohl slavit rodinný hattrick

bRNO

Přestože hráli od čtyřicáté minuty v deseti bez vyloučeného útočníka Koného, připsali si po třech ligových zápasech v řadě, v nichž nevstřelili ani gól, důležité vítězství v boji o záchranu. Fotbalistům Brna zajistil cenný triumf v domácím duelu s Teplicemi (1:0) střídající útočník Michal Škoda, který pouhé čtyři minuty před koncem rozhodl střetnutí parádní trefou z osmnácti metrů. Zbrojovka díky tomu opustila sestupové příčky.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Michal Škoda (zcela vlevo) se raduje z vítězného gólu se spoluhráči z Brna - dále zleva Tadas Kijanskas, Petr Pavlík, Jan Sedlák a Milan Lutonský.

Článek

„Jsem za to strašně rád. V předchozím domácím utkání s Duklou jsem zahodil snad čtyři tutovky, teď jsem skóroval hned při svém druhém dotyku s míčem. A vlastně to ani žádná šance nebyla," usmíval se Škoda, který neřešil, že se dostal na hřiště až v úplném závěru zápasu. „Jsem především šťastný, že jsem mohl mužstvu takhle pomoct. Získali jsme strašně důležité tři body. Kluci utkání neskutečně odmakali, vždyť ve druhé půli jsme byli v oslabení dokonce lepší," vzdal hold spoluhráčům.

Pivárník ocenil bojovnost a statečnost

Brněnský trenér Roman Pivarník pochválil svůj tým za enormní bojovnost a nasazení. „Dost věcí se spiklo proti nám, ale přesto nakonec slavíme vítězství. Vyloučení Koného byl hodně velký průšvih. Nechci ho omlouvat, avšak druhou žlutou dostal zřejmě proto, že se domníval, že máme házet aut a snažil se trochu nešetrně vydobýt si na protihráči balón. Zápas jsme si tím neskutečně zkomplikovali, ale dokázali jsme i v deseti velmi dobře bránit a z defenzívního bloku jsme vyráželi k rychlým brejkům. Za statečný výkon jsme byli odměněni nádhernou Škodovou trefou," raduje se kouč Zbrojovky.

Vyzdvihl talentovaného forvarda Zikla, který ve své prvoligové premiéře odehrál závěrečnou půlhodinu střetnutí. „Pečlivě sleduju naše dorostence i juniorský tým a rozhodl jsem se mu dát šanci, protože umí dávat góly. Měl to napoprvé hodně těžké, ale byl jsem s ním spokojený," chválil mladíka Pivarník, který vysvětlil, proč nejlepší střelec týmu Škoda nenastoupil v základní sestavě. „Hodně o složení mužstva přemýšlím, tentokrát jsem prostě na postu podhrotového útočníka upřednostnil Pilíka," sděluje.

Tepličtí se ani v Brně nedočkali prvního vítězství na venkovním hřišti v sezóně. „Už nevím, kde bychom měli vyhrát, když jsme to tady nedokázali ani za situace, když jsme měli víc než poločas přesilovku," povzdechl si obránce Jan Krob. „Zřejmě jsme si mysleli, že tři body přijdou samy. Vůbec jsme po pauze na hřišti neplnili to, co po nás chtěl trenér. Každý si dělal, co chtěl. Je hrozné, že jsme se prakticky vůbec nedostali k pořádnému zakončení. Koného vyloučení paradoxně pomohlo Zbrojovce. Na vítězství, které bylo zřejmě zasloužené, jí stačila bojovnost. Musím uznat, že Škoda to trefil krásně," připouští Krob sportovně.

Reklama

Související témata: