Hlavní obsah

Slavia nás vyškolila, přiznával po dalším přídělu gólman Dukly Rada

Praha

Na brankové příděly na hřištích soupeřů je fotbalová Dukla na podzim už zvyklá. Její gólman Filip Rada také. Plzeň vyprovodila na úvod podzimu tým z Julisky čtyřbrankovým debaklem, Slavia ho v sobotním malém pražském derby deklasovala dokonce 5:0. „Na fotbal, který Slavia předvádí, jsme neměli, proto nás tak vyškolila,“ povzdechl si Rada po výprasku, jenž ovšem nebyl tím nejhorším, který v ligové bráně Dukly zažil. Před třemi lety totiž dostal v Jablonci dokonce šest gólů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Dukly Praha Filip Rada na kolenou během utkání se Slavií.

Článek

Obranu máte poskládanou ze samých zkušených hráčů, přesto jste si z Edenu odvezli pětibrankový příděl... Máte vysvětlení, proč se vám na podzim na cizích hřištích vůbec nedaří a jdete od porážky k porážce a od přídělu k přídělu?

Děláme chyby, za které nás soupeři trestají. Na Slavii jsme si to za ně vyžrali se vším všudy. Ale naše obrana zase až tak špatná není, protože na podzim jsme odehráli i pět zápasů, ve kterých jsme neinkasovali a udrželi nulu. Teď musíme jít dál. Čekají nás domácí zápasy s Mladou Boleslaví a Teplicemi, ve kterých musíme bodovat.

Na soupeřových hřištích už jste dostali v podzimních osmi zápasech 23 gólů. Dost škaredá bilance, která musí strašit.

Je pravda, že některé zápasy nám nevyšly. Na Slavii to bylo ale těžké, protože je obrovsky silná. Když se rozjede, není k zastavení. Věří si, hraje krásný fotbal a pro soupeře je obtížné jí vzdorovat. Proto jsme dostali bůra.

Druhý gól, kdy Škoda obehrál Holka i Jiránka a pak obloučkem přelstil i vás padl po celé sérii chyb v defenzivě. Vypadalo to, jako byste spolu hráli poprvé a vůbec si nerozuměli.

Chyb se nahromadilo víc, největší jsem ale udělal nejspíš já. Balón směřoval za obranu a já myslel, že nepůjde až tak blízko k bráně, takže jsem zaváhal s vyběhnutím. Holek zaregistroval, že nevybíhám, začal se vracet, ale už to nestihl. Já zůstal z brány venku, Škoda to zahlédl a přehodil mě.

Po čtvrtém inkasovaném gólu jste netajil, jak jste z přídělu frustrovaný.

Není příjemné dostat tolik branek. Člověk má emoce v sobě, takže klidný jsem v tu chvíli nebyl. Ale teď už je to pryč, musíme koukat k zbývajícím podzimním domácím zápasům a bodovat v nich. To je teď důležité.

Chcete tím říct, že ve vás nezanechá debakl v Edenu stopy?

Musíme si rozebrat chyby, které jsme na Slavii udělali a nepanikařit. Ani doma sice moc branek nedáváme, ale přece jen se nám tam daří víc, takže se musíme na páteční zápas s Mladou Boleslaví plně soustředit.

Reklama

Související témata: