Hlavní obsah

Klokani zvítězili v Mladé Boleslavi. Karviná otočila duel s Jabloncem

Praha
Aktualizováno

Dvěma nedělními duely vrcholilo 14. kolo fotbalové HET ligy. Mladá Boleslav doma prohrála s Bohemians 1905 1:2, Karviná stejným poměrem doma porazila Jablonec a dostala se ze sestupových příček.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Bohemians 1905 se radují z gólu na hřišti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Karviná poprvé nastoupila pod vedením sportovního ředitele Lubomíra Vlka. Nicméně první poločas vyhrál Jablonec. Rychlou akci zakončil svým osmým gólem v sezóně Stanislav Tecl. Po změně stran ale Slezané skóre otočili. Nejprve srovnal Filip Panák a čtvrthodinu před koncem rozhodl o vítězství domácích povedenou střelou z hranice vápna Jan Kalabiška.

Karviná vyhrála poprvé od 24. září a vyhoupla se ze sestupových vod, kam naopak spadlo Slovácko.

V souboji týmů, které čtyři kola v řadě neprohrály, zvítězili Klokani v Mladé Boleslavi. Bohemku poslal do vedení Antonín Vaníček, který skóroval po zpětné přihrávce střídajícího Rudolfa Reitera. Středočeši srovnali z pokutového kopu odpískaného po faulu Daniela Krcha na Jakuba Radu. Penaltu proměnil Lukáš Magera. Hostům ale vrátil výhodu ve skóre po individuální akci Jakub Nečas.

Svěřenci Martina Haška po třetím vítězství z posledních pěti střetnutí poskočili na šesté místo v tabulce. Mladá Boleslav je devátá.

Program 14. kola:
Pátek
Sparta - Jihlava 1:0
Sobota
Brno - Teplice 1:0
Olomouc - Zlín 2:0
Liberec - Ostrava 2:1
Slavia - Dukla 5:0
Slovácko - Plzeň 1:4
Neděle
Ml. Boleslav - Bohemians 1:2
Branky: 55. Magera z pen. - 49. Vaníček, 63. Nečas, ČK: 90. Chaluš (MB.)
Karviná - Jablonec 2:1
Branky: 51. Panák, 74. Kalabiška - 36. Tecl

Reklama