Hlavní obsah

Jako Juventus! Tvrdík promluvil o kompetencích Nezmara a vyloučil Šilhavého odchod

Praha

Fotbalová Slavia přivítala v týdnu novou posilu v realizačním týmu. Od 5. prosince se sportovním manažerem sešívaných stane Jan Nezmar. „Kompetence uvnitř klubu se s příchodem Honzy změní na „systém Juventus“", poukazuje v rozhovoru pro klubový web šéf pražského celku Jaroslav Tvrdík. A o čem jiném devětačtyřicetiletý manažer promluvil?

Foto: Milan Malíček, Právo

Jaroslav Tvrdík.

Článek

Všechny spekulace o příchodu Jana Nezmara do Edenu se ve středu proměnily v reálný fakt. Sám předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík přesun bývalého útočníka z Podještědí do hlavního města potvrdil. „Příchod sportovního ředitele pro nás není jen o jednom novém manažerovi, ale o změně celého systému řízení sportovního úseku," potvrdil změny, které se chystají v managementu klubu.

„Využili jsme nabídky Pavla Nedvěda a vedení klubu opakovaně navštívilo Juventus Turín. Chceme se na naší cestě k vrcholu učit od nejlepších. Kompetence uvnitř klubu se s příchodem Honzy změní na „systém Juventus", ve kterém je klíčová role ve vztahu k řízení prvoligového týmu na sportovním řediteli klubu," vysvětlil Tvrdík.

Ze hřiště do kanceláře se po podzimu přesune také kapitán Jiří Bílek. „Jirka se bude v našich podmínkách učit systémově plnit roli Pavla Nedvěda v Juventusu, a v roli sportovního poradce představenstva bude partnerem Jana Nezmara."

Ztráta se slabšími soupeři je neodpustitelná

Zároveň Tvrdík popřel zprávy o možném odvolání trenéra Jaroslava Šilhavého. „Neexistuje žádné jiné trenérské jméno ani není stanoven žádný termín výměny současného trenérského týmu. Věřím, že spolupráce Jana Nezmara a Jaroslava Šilhavého bude přínosná pro celý klub i pro ně dva," řekl.

Zkušený manažer zároveň přiznal, že není úplně spokojený s výsledky Stocha a spol. „Bodový odstup Slavie za Plzní je zklamáním. Při kvalitě kádru je zejména ztráta bodů s výrazně slabšími kluby neodpustitelná. Tým hrál v řadě zápasů pod svůj potenciál."

Zároveň ale neztrácí optimismus. „Na druhou stranu druhé místo zaručující účast týmu v kvalifikaci Ligy mistrů, postup do jarní části Evropské ligy a vítězství v MOL Cupu mohou stále udělat z ročníku 2017/2018 jeden z nejúspěšnějších v dlouhé fotbalové historii klubu."

Reklama

Související témata: