Hlavní obsah

Slavia po boku Barcelony, Bayernu a Juventusu. Sešívaní se vydali Novou hedvábnou cestou

Praha
Aktualizováno

Mají čínského vlastníka a teď i Čínské fotbalové centrum pro trénink mládeže v Evropě. Pražská Slavia přímo v Edenu podepsala v úterý dopoledne memorandum, které ji řadí po boku Barcelony, Bayernu Mnichov a Juventusu Turín. Pro čínskou stranu je vytvoření mládežnického centra v Edenu natolik významné, že byl projekt zahrnut do iniciativy Nové hedvábné stezky „One belt, one road“.

Foto: SK Slavia Praha/Martin Malý

Odhalení pamětní desky v Edenu. Zleva Rudolf Řepka, generální sekretář FAČR, Tu Čao-cchaj, šéf Čínské fotbalové asociace, a Jaroslav Tvrdík, šéf představenstva Slavie.

Článek
Fotogalerie

Mladí čínští fotbalisté budou v Edenu brzy jako doma. Slavia se dohodla s Čínskou fotbalovou asociací, že ve svém vršovickém areálu vytvoří Čínské fotbalové centrum pro trénink mládeže v Evropě. Sešívaní tak uspěli v konkurenci řady evropských velkoklubů a už od roku 2018 se v Edenu začnou připravovat mládežnické reprezentace Číny na olympijské hry v roce 2024.

Zástupci nejvyššího vedení Slavie, Fotbalové asociace České republiky a Čínské fotbalové asociace o tom podepsali memorandum a uvnitř stadiónu slavnostně odhalili pamětní desku o spolupráci.

„Memorandum je výsledkem naší dvouleté spolupráce a oceněním kvalit našeho klubu. Čínská strana se dohodla na vytvoření tréninkového centra také s Barcelonou a Bayernem Mnichov, zítra pak společně vyrazíme do Turína na Juventus. Je pro nás čest, že můžeme stát v takové řadě," pochvaluje si slávistický šéf Jaroslav Tvrdík.

Reklama

Související témata: