Hlavní obsah

Bilič jako pobídka? Podzimní finiš je pro sparťany každopádně výzvou

Praha

Škaredý podzim, na který budou chtít co nejdříve zapomenout. Jenže zatím není u konce. Fotbalisty pražské Sparty čekají ještě dva ligové duely, nejdřív v Olomouci a na závěr doma s Mladou Boleslaví. Dost možná jako pobídka se objevila senzační informace, že se letenský klub chystá oslovit renomovaného chorvatského kouče Slavena Biliče. Jak fotbalisté, tak členové realizačního týmu mají každopádně poslední šanci přesvědčit o svých kvalitách. V zimě se dají na Letné očekávat velké změny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Andrea Stramaccioni během utkání ve Zlíně. Po remíze 2:2 měl kouč opět o čem přemýšlet.

Článek

Slaven Bilič, který byl začátkem listopadu odvolán z lavičky West Hamu, pobíral v Premier League v přepočtu nějakých 90 miliónů korun ročně. To je na české poměry pořádný balík. Přesto se informace, že by Sparta bývalého trenéra chorvatské reprezentace mohla příští týden prostřednictvím jeho agenta oslovit, na Seznam Zprávy objevila.

„Nechceme komentovat každou spekulaci, kterých se v závěru podzimu nejspíš objeví velké množství. Platí, co jsme řekli po vyřazení z poháru s Baníkem Ostrava. Po zbytek podzimu je první tým kompletně pod drobnohledem. Pak se vyhodnotí, kdo jak pracoval," avizuje tiskový mluvčí Ondřej Kasík.

Sparta si podle našich informací na angažování slavného internacionála a bývalého trenéra chorvatské reprezentace reálně netroufá. Bilič však může posloužit jako dobrá pobídka. I pro italského kouče Andreu Stramaccioniho a jeho početný realizační tým, protože výsledky jsou tristní.

Ital plánuje zúžení zbytečně širokého kádru

Také proto Letenští podle zákulisních informací nedávno znovu naťukli Jindřicha Trpišovského. S trenérem Slovanu Liberec se ovšem nedohodli již v minulé sezóně a za stávající situace se obletovaný kouč, k němuž dorazila nabídka i ze zahraničí, do Sparty sotva požene.

Ke změnám určitě dojde na soupisce. „V zimě zúžíme zbytečně široký kádr, proti Jihlavě se teď hned osm hráčů do nominace ani nevešlo. Budeme pak mužstvo stavět kolem mladých jako jsou Kadlec, Šural, Dúbravka, Štetina, Zahustel," plánuje Stramaccioni.

Pokud Ital zůstane, některé odchody budou logické. Třeba ten Vjačeslava Karavajeva. Ruský obránce byl v minulé sezóně nejlepším hráčem Sparty, pod Stramaccioniho vedením se ovšem realizuje spíš v juniorce...

Ideální vztah nemá italský kouč ani s Martinem Frýdkem, na vedlejší kolej po konzultaci s vedením odstavil také kapitána Davida Lafatu. Minimální vytížení mají letní posily Plavšič, Čivič či Janko. Roli nejdražší akvizice absolutně nezvládá Ben Chaim.

Podobu radikálního řezu mohou ovlivnit už jen dva závěrečné letošní zápasy.

Poraďte vedení fotbalové Sparty, kdo by měl trénovat letenské fotbalisty.
Andrea Stramaccioni by měl zůstat na pozici trenéra
16,1 %
Klub by měl zkusit oslovit chorvatského kouče Slavena Biliče
7 %
Sparta by měla znovu jednat s Jindřichem Trpišovským
5,2 %
Šanci by měl dostat někdo z bývalých hráčů Sparty, který je nyní trenérem
7,5 %
Týmu by pomohl návrat mladého kouče Davida Holoubka
64,2 %
Celkem hlasovalo 10213 čtenářů.

Reklama

Související témata: