Hlavní obsah

Panenka by to dal, litoval Jindřišek po největší šanci Klokanů

Největší šanci Bohemians měl v pátečním duelu 15. kola fotbalové HET ligy s Libercem Josef Jindřišek. Jeho ránu z trestného kopu vytáhl hostující gólman Ondřej Kolář konečky prstů. „Chtělo to kopnout víc k tyči a byl by to gól,“ litoval nejzkušenější hráč domácích po remíze 0:0. „Panenka by to dal,“ dodal s úsměvem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Jindřišek z Bohemians 1905.

Článek

Ani trenér Martin Hašek nebyl s bodem úplně spokojený. „Chtěli jsme se rozloučit s fanoušky vítězstvím. Hráči odevzdali na hřišti úplně všechno, tentokrát to stačilo na bod," konstatoval pragmaticky. Víc než neproměněné šance Nečase v první půli a trestný kop Jindřiška ve druhé ho mrzel špatný timing přihrávek za obranu. „Těmi jsme chtěli Liberec překonat. Bohužel tam buď míč o centimetry neprošel, nebo byl náš hráč v ofsajdu. Ve dvou případech to bylo hodně těsné, jinak bychom šli sami na bránu," posteskl si.

Bod nakonec bral, zejména nulu vzadu. „My na čisté konto nehrajeme, snažíme se naší hrou o vítězství, i když nemáme v mužstvu žádné superstřelce. Dali jsme v patnácti kolech patnáct branek, není to mnoho. Někdy je ta nula vzadu dobrá, protože zápas můžete vyhrát 1:0," konstatoval.

Se šestým místem a dvaadvaceti body je spokojený. „Překonali jsme magickou hranici dvaceti bodů, na to jsme nebyli v Bohemce po polovině soutěže zvyklí. Tři poslední domácí zápasy jsme ale remízovali, byť se silnými soupeři jako jsou Zlín, Olomouc a Liberec. Doma to chce víc bodů, naopak venkovní bilance je solidní. Naše postavení je mnohem lepší, než jsme čekali, ale o pohárové Evropě mluví novináři, na Bohemce o tom nepadlo ani slovo. Kdybychom o něčem takovém chtěli uvažovat, museli bychom mít o pět až sedm bodů víc," spočítal Hašek.

Reklama