Hlavní obsah

Trpišovský po remíze: Měly se prodávat vstupenky na atletiku, ne na fotbal

Karel FeltSport.cz

Viditelně nespokojený byl po páteční bezbrankové remíze v Ďolíčku s Bohemians kouč Liberce Jindřich Trpišovský. Slovan se neprosadil, mohl i prohrát. Nakonec mu tedy nezbylo nic jiného, než se s bodem smířit, což liberecký kouč po utkání také přiznal...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Článek

Jak jste spokojený s remízou na Bohemians?

Remíza je asi zasloužená, šancí bylo na obou stranách málo. Bohemka měla v první půli pasáž, kdy si během pár minut vytvořila dvě šance a mohla rozhodnout. Ve druhém poločase už byl zápas více vyrovnaný. Nám se tolik nedařilo prosadit kombinační hrou.

Přijeli jste s cílem uhrát ve Vršovicích bod?

Určitě ne. Chtěli jsme vyhrát, takže spokojený nejsem. Ale na vítězství jsme tu tentokrát neměli, náš výkon na to nebyl.

Takže nakonec bod berete?

Musíme ho nakonec vzít. Mohli jsme i prohrát.

Udrželi jste ale čisté konto vzadu. To vás netěší?

Nemám rád remízy 0:0, raději bych bral třeba 2:2 nebo 3:3.

Hodně se bojovalo a běhalo, ale fotbal chyběl. Souhlasíte?

Dneska se měly spíš prodávat vstupenky, na nichž by bylo napsáno, že jde o atletické závody, ne o fotbalové utkání. Kondiční trenéři si přišli na své. Z atletiky by obě mužstva dostala jedničku, z fotbalu tak tři minus. Utkání by prospěl gól, víc by se to otevřelo.

Domácí jste v úvodu evidentně zaskočili, byl to záměr na ně vletět od první minuty?

Bohemka má nějaký styl, běhavý, důrazný, dávají míče za obranu, na to jsme reagovali. Nemohli jsme hrát tak vysokou obranu, jak jsme zvyklí. Těžký terén hře taky neprospěl. Sklouzlo to k boji, obě mužstva zaslouží absolutorium za fyzickou stránku, bojovnost, ale fotbalu tam moc nebylo.

Vy jste nastoupili se třemi obránci, co vás k tomu vedlo?

Chtěli jsme mít na hřišti tři stopery, abychom pokryli šířku hřiště, abychom neměli problémy s míči za obranu. V Jihlavě nás domácí několikrát přehráli brejky. Tohle nám na Bohemce velmi pomohlo. Také jsme chtěli hrát na dva útočníky.

Reklama