Hlavní obsah

Byla by obrovská škoda, kdyby odešel i trenér Trpišovský, ví liberecký gólman Kolář

Praha

Třiadvacetiletý Ondřej Kolář se z čekatele vypracoval v Liberci v jasnou jedničku mezi tyčemi. Na podzim v lize vychytal už pět nul a skvělý výkon podal i v pátečním duelu s Bohemians. Fotbalisté Liberce za bod z Ďolíčku vděčí především jemu...

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář Liberce Ondřej Kolář.

Článek

Liberec jste podržel především při šancích Nečase a trestném kopu Jindřiška. Který zákrok byl obtížnější?

Ten proti Jindřiškovi. Nic jsem v té situaci neviděl. Na poslední chvíli jsem udělal krok za zeď a podjela mi noha. Natáhl jsem si při tom lýtkový sval. Byl jsem rád, že jsem ten balón vůbec chytil. Vyrážel jsem ho konečky prstů. Ránu Nečase v první půli jsem viděl. Pálil z voleje, máchnul jsem reflexivně rukou, byl jsem rád, že jsem míč trefil.

Čekal jste, že zápas bude z obou stran tak opatrný a třeba o jednom gólu?

Věděli jsme, co můžeme od Bohemky čekat. Trenér nás na ni výborně připravil. Oni jsou na tom fyzicky také velice dobře. Šlo o hodně, takže jsem čekal, že to bude opatrnější, ale čekal jsem, že padnou nějaké góly, předpokládal jsem přestřelku, nebo bezgólovou remízu.

Pro koho byla remíza větší úspěch?

My s ní můžeme být spokojenější. Bohemka měla víc šancí a větší. Kdybychom ale dali v závěru gól, když hlavičkoval Radek Voltr, mohli jsme vyhrát.

V úvodu jste Bohemku přehrávali. Nebyla škoda, že jste z převahy nic nevytěžili?

Už ve druhé minutě jsme měli šanci, když Radim Breite pálil zvoleje, ale nebyl asi dobře zorientovaný a netrefil bránu. Kdybychom dali vedoucí gól, uklidnili bychom se a třeba přidali i další.

Jak jste spokojený s postavením Liberce po polovině soutěže?

Pochopitelně jsem spokojený, vždyť se pohybujeme na příčkách, z nichž se chodí do pohárové Evropy. Velmi důležitý ale bude zápas s Olomoucí v šestnáctém kole.

Ze Slovanu odchází ředitel Jan Nezmar do Edenu, mluví se také o možném odchodu kouče Jindřicha Trpišovského. Bavíte se o tom v kabině?

Pochopitelně to vnímáme. Myslím si ale, že jsme se nad to s klukama povznesli a neřešíme to. Ani s tím nic neuděláme. Teď potřebujeme vyhrát nad Olomoucí, a pak se bude všechno řešit. Odchod Honzy Nezmara je veliká ztráta pro kabinu i celý Liberec. Ale já ho chápu... Co se týká trenéra Trpišovského, doufáme, že zůstane. Je to opravdu výborný trenér, který nás perfektně připravuje na zápasy. V kabině je i dobrá parta, což je vidět také na hřišti. Podáváme dobré výkony, máme výsledky. Byla by obrovská škoda, kdyby odešel i on.

Reklama

Související témata: