Hlavní obsah

Podruhé už ztrátu neodvrátil. Místo bomby volil šmudlu na jistotu, která neměla nárok

Střílel na odkrytou branku Teplic, přesto obránce Plzně Milan Havel pět minut po přestávce nedělního souboje na severu Čech gólový zápis neslavil. Střelu totiž na brankové čáře s vypětím všech sil zablokoval domácí obránce Vondrášek. I proto Západočeši prvně v ligové sezóně ztratili body.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Jan Krob z Teplic a Milan Havel z Plzně ve vzdušném souboji během 15. kola fotbalové HET ligy.

Článek

„Měl to být gól. Jednoznačně. Z takové pozice prostě musím míč dostat do sítě. Měl jsem mu dát větší razanci. Jenže já chtěl hlavně trefit branku. Nicméně to není omluva. Stačilo dát bombu," posteskl si třiadvacetiletý obránce.

Už jednou Plzni prodloužení vítězné série zajistil, když první říjnový den při utkání 9. kola trefou v 83. minutě zajistil triumf 2:1 nad Bohemians 1905, z jejichž kádru na západ Čech přišel. Podruhé však první ztrátu Viktorie neodvrátil. A netajil, že v plzeňské šatně panovalo lehké zklamání. Vždyť Západočeši útočili na rekordní sedmnáctou ligovou výhru v řadě.

„Teplice neměly žádnou vyloženou šanci, zatímco my jsme si jich vytvořili několik. Z tohoto pohledu nemůžeme být spokojení," říkal Havel, jenž do zápasu naskočil po sedmadvaceti minutách za zraněného Řezníka. „Je vždy nepříjemné naskakovat do zápasu znenadání. Navíc utkání v Teplicích mělo vysoké tempo, tudíž nešlo o nic snadného."

Zatímco defenzivní povinnosti zvládl stejně jako celý tým znamenitě a Plzeň podesáté během ligového podzimu neinkasovala, v ofenzivě Západočeši prvně selhali. „Nemyslím si přitom, že Teplice byly nejhorším soupeřem, na něhož jsme v průběhu podzimu narazili. I zápasy s olomouckou Sigmou či Jabloncem byly mimořádně těžké," krčil rameny Havel nad premiérovým zakolísáním Viktorie.

Ta se přesto v čele ligové tabulky pyšní rekordním ziskem. „Byli bychom blázni, kdybychom hodnotili polovinu sezóny jinak než pozitivně. Sice jsme prvně ztratili, ale máme velký náskok, za nějž jsme ohromně rádi. Naším jediným cílem je totiž zisk titulu," přesvědčoval Havel, že rekordy nejsou podstatné, pokud Plzeň bude za dalších patnáct kol v čele ligové smečky.

Reklama

Související témata: