Hlavní obsah

To myslí vážně? Podle Stramaccioniho hráči ukázali, že jsou ve Spartě právem

Tohle musí připadat fotbalovým fanouškům jako vtip. Ať fandí fotbalové Spartě, nebo jejím soupeřům. Podle trenéra letenského mužstva Andrey Stramaccioniho jeho svěřenci ukázali, že nosí dres letenského celku právem. A to i navzdory prohře 0:1, která Pražanům zkomplikovala boj o druhé místo. To patří se sedmibodovým náskokem před Spartou právě Sigmě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Andrea Stramaccioni

Článek

"Dobře si uvědomujeme, že nám Sigma odskočila na sedm bodů, náš cíl je druhé místo a ten je nyní vzdálen na těch sedm bodů," řekl Stramaccioni novinářům. "Hráči bojovali, nechali na hřišti všechno, nemůžeme jim nic vytknout, je to ale už poněkolikáté, kdy jsme duel prohráli po standardní situaci," posteskl si.

Sparta hrála s Olomoucí vyrovnaně jen v prvním poločase, po přestávce mohla být ráda, že odjela jen s jednobrankovou prohrou. Domácí ale tlak ani šance neproměnili a o jejich vítězství rozhodl po závaru po rohovém kopu Sladký.

"Poslední tři zápasy venku byly od nás lepší. V Jablonci, ve Zlíně i tady, ale zde jsme nebodovali," uvedl italský kouč. "Rozdíl mezi domácími a venkovními je v zaujetí, mentalitě a přístupu, to musíme zlepšit," dodal.

Přesto mohla Sparta na Hané remizovat. V závěru se do velké šance dobře dostal Václav Kadlec, zblízka ale nepřekonal brankáře Buchtu. "Kdyby to Václav proměnil, tak jsme remizovali, což jsme si zasloužili," poznamenal bývalý kouč Interu Milán nebo Panathinaikosu.

Stramaccioni ocenil výkon Sigmy a poukázal na skutečnost, že trenér Václav Jílek dostal od vedení Sigmy po sestupu čas vybudovat nový tým. "Tento tým před dvěma roky sestoupil a je to stejný tým, který dostal čas uzrát. A jak nyní hrají, to je završení toho příběhu. Klub, hráči i trenér něčemu věří a pracovali na tom," prohlásil.

"Velké týmy však tolik času nemají. Ale pokud té práci věříte, tak se výsledky dostaví," uvedl v narážce na trápení Sparty od jeho letního příchodu a revoluce v kádru. "Vím, že si Sparta zaslouží být výš, a věřím, že se nám to podaří. Kluci jako Dúbravka, Štetina, Hovorka, Mavuba dnes bojovali za to, aby dokázali, že nosí dres Sparty právem. Musíme pracovat ještě víc a věřit naší cestě, že ať povedu Spartu já nebo jiný trenér, tak vznikne nová silná sparťanská generace," uzavřel.

Poraďte vedení fotbalové Sparty. Má italský trenér Andrea Stramaccioni pokračovat na lavičce letenského klubu?
Ano.
27,2 %
Ne.
72,8 %
Celkem hlasovalo 27367 čtenářů.

Reklama

Související témata: