Hlavní obsah

Série Vrbu nezajímají, rekordy tuplem ne. Hlavní je fantastický podzim, který jeho Plzeň zažila

Teplice

Spokojen je navýsost. Aby nebyl, když Plzeň v první polovině ligové soutěže ani jednou neprohrála a jen remíza v nedělním duelu v Teplicích ji připravila o vítěznou gloriolu, kterou se pyšnila po čtrnáct kol. „Šlo o fantastických patnáct kol, takže s podzimní částí soutěže jsem spokojený,“ kvitoval trenér Viktorie Pavel Vrba přes plichtu účinkování svého týmu i jedenáctibodový náskok, který v tabulce má.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba může být s ligovým podzimem navýsost spokojený.

Článek

Polovina soutěže je za vámi a vy jste až v patnáctém kole remízou v Teplicích přišli o první body. Představoval jste si, že to pod vaším vedením Plzni tak skvěle, a navíc rychle půjde, když se jí v létě opětovně ujal?

Při návratu jsem se samozřejmě díval na hráčský kádr a věřil, že mužstvo je schopno hrát divácky zajímavý fotbal, což se potvrdilo.

Vy jste ovšem hráli nejen zajímavý fotbal, ale lámali i ligové rekordy...

Patnáct podzimních kol bylo skutečně fantastických. Nevím, zda třiačtyřicet uhraných bodů představuje rekord a je mi to celkem jedno. Vážím si získaných bodů i skóre, spokojen jsem s tím, že náš herní projev v lize i Evropské lize měl svou tvář.

Rekordy vás nezajímají, ale určitě jste musel registrovat, že kdybyste porazili i Teplice, překonali byste vlastní rekord v počtu vyhraných utkání v řadě. Před dvěma lety dokázala Plzeň zvítězit v šestnácti, teď v součtu s posledními dvěma zápasy loňského ročníku jste se zastavili rovněž u šestnáctého.

Pokud mě znáte, víte, že na podobné série a rekordy nedám.

I když na ně nedáte, co chybělo k tomu, abyste ho vytvořili?

Proměněné gólové šance. Měli jsme dvě, ale nedali jsme gól. Neměli jsme dost klidu a ani štěstí jako v jiných zápasech. Soupeř bojoval, vracel se, běžecky na tom byl slušně, nedával nám moc prostoru, a proto remízu uhrál. Zaslouženě.

Možná se projevilo i to, že jste měli v nohou čtvrteční večerní zápas Evropské ligy...

Vždy jsem tvrdil, že hrát v cyklu čtvrtek neděle není jednoduché. Ideální je, když zápasy následují nikoli dva, ale tři dny po sobě. I proto Slavia se Zlínem hrají až v pondělí. I nám by jeden den navíc pomohl.

Stěžujete si?

Nestěžuji, konstatuji.

Přesto jste ve složení mužstva udělal v porovnání se čtvrtkem jen jednu změnu.

Kdybych měl k dispozici zraněné hráče, udělal bych změn víc. Ale Zeman, Krmenčík a také Pilař, kterého trápí stehenní sval, chyběli. Do dalšího zápasu proti Jablonci by však už měli být někteří z nich k dispozici.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice