Hlavní obsah

Gólem proti Slavii odmítl roli žolíka. Je to pro nás vydřený bod, cení si jablonecký snajpr Mihálik

Jablonec

Více gólů v první lize nastřílel jako střídající hráč, proto útočník Jablonce Ondřej Mihálik získal nálepku výjimečného žolíka. Jenže mládežnický reprezentant toužil dokázat, že branky umí sázet, i když hraje od první minuty. V této pozici dal v této sezóně gól jen v prvním kole Slovácku a znovu až v 15. kole Slavii, se kterou zařídil cennou remízu 1:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ondřej Mihálik (vlevo) z Jablonce v tvrdém souboji s Michaelem Ngadeuem ze Slavie.

Článek

Kouč Zdeněk Klucký ho do základní sestavy nominoval už v minulém kole proti Karviné, poprvé po téměř čtvrt roce.

„S trenérem jsme si něco řekli. On mi pověděl nějakou představu, jak bych měl na tréninku ještě více makat. A dostal jsem příležitost v minulém kole v Karviné. Nemyslím si, že bych tam hrál úplně špatně, i když gól chyběl," prozradil 20letý útočník.

„Důvěru jsem dostal i proti Slavii a jsem rád, že jsem dal gól a týmu pomohl k bodu," poznamenal Mihálik mladší.

Syn bývalého hráče Jablonce a Žižkova Štefana „Pišty" Mihálika proti sešívaným vyrovnal na 1:1 v 64. minutě po učebnicově sehraném rychlém brejku.

„Byl tam rychlý zisk balónu, rázem jsme šli tři na jednoho. Dostal jsem od Lukáše Masopusta super kolmici. Abych řekl pravdu, tak ani nevím kam jsem vystřelil. Mířil jsem, neměl jsem zavřené oči. Ten balón šel nějak doprostřed, ale jestli podle levé či pravé ruky gólmana, to fakt nevím," usmíval se po utkání.

Trávník by pomohl, Tecl by klíčový nebyl

Vzhledem k z jabloneckého pohledu mizerné první půli byl nakonec s bodem spokojený.

„První poločas byl od nás špatný, Slavia byla všude rychleji. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že se jim vyrovnáme ve všech směrech. Nechali jsme tam všechno a po jednom rychlém brejku jsme dali gól. Je to pro nás vydřený bod," připustil Mihálik junior.

Zelenobílí remizovali s úřadujícím mistrem i bez dvou klíčových členů obvyklé základní sestavy. Nejlepší střelec týmu Stanislav Tecl na severu ze Slavie hostuje a nemohl tak nastoupit kvůli vzájemné dohodě obou klubů. Michal Trávník pykal za čtyři žluté karty.

„Jejich absence byla určitě znát, ale první poločas jsme spíše bránili. Nevím, jestli zrovna Standa by byl v tomto zápase nějaký klíčový hráč, i když Tráva by uprostřed klukům pomohl. Myslím však, že první poločas byl z naší strany hlavně o bránění, takže problém to asi nebyl," vysvětlil Ondřej Mihálik, jehož tým se v posledním podzimním kole pokusí obrat po Slavii i hlavního favorita na titul - vedoucí Plzeň.

Reklama

Související témata: