Hlavní obsah

Astana už je za kopcem, sešívaní si však budou nejprve udobřovat rozčíleného šéfa

Jeden důležitější zápas než druhý. Domácí soutěž jim ujíždí, na pohárové scéně potřebují udělat poslední krok do jarní části. Fotbalisty pražské Slavie čeká nabitý závěr podzimu. V pátek večer duel s Baníkem Ostrava, ve čtvrtek pak zápas Evropské ligy s Astanou. V obou se ukáže, jak účinné byly sankce, jež sešívaným nadělil klubový šéf Jaroslav Tvrdík po remíze v Jablonci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Podzim ještě nekončí! Jakub Jugas ze Slavie gestikuluje během duelu s Villarrealem.

Článek

Červenobílí jsou o krok vpředu. K postupu ze základní skupiny Evropské ligy jim v závěrečném duelu v Edenu stačí i remíza s Astanou.

Kazašský klub ovšem nebere utkání na lehkou váhu. Naopak! Jelikož domácí soutěž mu dávno skončila, stráví v Praze celý týden. V sobotu od 13:00 pak dokonce sehraje na Žižkově s druholigovou Viktorií přípravný zápas, který si dojednal přes Miroslava Beránka, bývalého trenéra Slavie i Astany.

V pátek večer si pak Kazaši pochopitelně prohlédnou sešívané naživo a v plné parádě. Sešívaní sice budou v duelu se zachraňujícím se Baníkem jasným favoritem, před očima pozorných zvědů však nebudou mít žádný prostor něco skrývat. Kolo před koncem podzimu ztrácejí tři body na druhou Olomouc a trpělivost klubového vedení nad posledními výsledky pondělní remízou v Jablonci přetekla...

Pozor na Baroše a spol.

„Byť máme ještě pohárové utkání, které je hodně důležité, tak poslední ligový zápas na podzim je neméně důležitý. Potřebujeme bodovat, jednoznačně chceme vyhrát," ujišťuje trenér Jaroslav Šilhavý.

Baník v srpnu proti Slavii (0:0) udržel zatím jedinou nulu v ligové sezóně. Ostrava pak v minulém kole díky dvěma gólům z ofsajdu porazila Karvinou a po čtyřech měsících v lize vyhrála.

„Byť se Baník pohybuje v dolních patrech tabulky, nehraje špatný fotbal. Má nebezpečné hráče, útočníky, hlavně Milan Baroš je velice nebezpečný. Nicméně my se jednoznačně chceme rozloučit s ligovým podzimem vítězstvím," upozorňuje Šilhavý.

Utkání Slavia - Baník se hraje v pátek od 19:30. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama