Hlavní obsah

Čína volá, Slavia na Vyšehrad nedorazí

Praha

Mistrovská Slavia měla být největší ozdobou zimní fotbalové Tipsport ligy 2018, která během ledna tradičně slouží k prvním přípravným zápasům. Sešívaní se však nakonec na turnaji neobjeví, plány jim pozměnil upravený program zájezdu do Číny. Zimní liga tak odstartuje s pěti prvoligovými týmy - Bohemians 1905, Libercem, Jabloncem, Jihlavou a Brnem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mužstvo Slavie před pohárovým duelem s Villarrealem.

Článek

Slavia v Edenu léta zimní ligu hostila, a ještě v roce 2013 ji sama a do třetice vyhrála. Nyní byla blízko návratu, ale v Tipsport lize 2018 se nakonec neobjeví.

„Slavia měla hrát ve skupině A v Praze na Vyšehradě. Potom jí ovšem posunuli návrat ze zájezdu do Číny a nabídla, že turnaj odehraje s juniorkou. To jsme odmítli a na doporučení Bohemians zařadili jako náhradníka Olympii Praha," líčí ředitel turnaje Aleš Kolář.

Nejnabitější bude druhá pražská skupina na Xaverově - Jablonec, Liberec ani Jihlava nechtěly jezdit ke svým zápasům do centra.

Chybět bude obhájce trofeje Mladá Boleslav, jež naposledy navíc hostila i Final Four. „Soutěž se skládá koncem srpna a v září a Mladá Boleslav nebyla v tu chvíli schopna potvrdit svou účast, protože jí nevyšel začátek ligové sezóny," vysvětluje Kolář.

Vítězové čtyř skupin postoupí do Final Four, které se vrátí na Vyšehrad. Vítěz turnaje si vydělá 140 tisíc korun - 100 tisíc dostane za výhru ve finále a 40 tisíc za první místo ve skupině.

Účastníci fotbalové Tipsport ligy 2018:
Skupina A - Praha-Vyšehrad:
Bohemians 1905,
Olympia Praha,
Táborsko,
Varnsdorf.
Skupina B - Praha-Xaverov:
Liberec,
Jablonec,
Jihlava,
Hradec Králové.
Skupina C - Brno:
Zbrojovka Brno,
Pardubice,
Znojmo,
Skalica.
Skupina D - Frýdek-Místek:
Frýdek-Místek,
Prostějov,
Poprad,
Widzew Lodž.

Reklama

Související témata: