Hlavní obsah

Fanoušci Sparty přerušili páteční trénink! Stramaccionimu dali letenku do Itálie

Aktualizováno

Horký letenský podzim, během něhož není ani na chvíli klid... Podle informací Sport.cz zástupci tvrdého jádra v pátek dopoledne přerušili trénink prvního mužstva fotbalové Sparty na Strahově. Nedošlo k žádnému násilí, účelem protestu bylo předat neúspěšnému trenérovi Andreovi Stramaccionimu letenku do Itálie. Kotel sparťanských fanoušků protestuje proti vedení klubu a italskému kouči již delší čas. Sparta událost nekomentuje, informaci o akci fanoušků redakci potvrdil zaměstnanec tréninkového areálu na Strahově.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Andrea Stramaccioni během utkání s Jihlavou.

Článek
Fotogalerie

Letenští kotelníci protestují proti italskému kouči a vedení klubu již několik týdnů. Před posledním domácím zápasem s Jihlavou vyzvali pod heslem Sparta není byznys ani žádný pokusný zvířátko! k bojkotu také příznivce v dalších sektorech, podporu však nenašli. Další akci chystají na nedělní utkání s Mladou Boleslaví.

Do akce se každopádně pustili již během pátečního dopoledne. Při pokojném protestu se zjevili na pátečním tréninku a Stramaccionimu předali tričko s nápisem Arrivederci a kouči rovněž předali v obálce letenku do Itálie.

"Jednosměrná letenka do Itálie a tričko na památku. Předáno osobně zmrzlináři. Byli povoláni těžkooděnci...," napsali fanoušci na facebookovém profilu s názvem Stojíme za naším kotlem.

Mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan ČTK řekl, že policisté na místě nezjistili žádné protiprávní jednání. "Trénink byl neveřejný, proto jsme ty osoby vykázali. Bez jakýchkoli problémů odešli, nemuseli jsme nijak zakročovat," dodal.

Bojkot míří na Kotalíka a spol.

„Pokud nesouhlasíte se současným dlouhodobě neúspěšným vedením Sparty a nelíbí se vám experiment, který dostal Spartu do nejhorší pozice k získání jakékoliv trofeje za posledních 39 let, opusťte od 30. minuty do poločasu svá místa," stálo na letácích, které kotelníci před duelem s Vysočinou rozdávali.

Svým bojkotem chtějí dosáhnout tří cílů. 1. Vytvoření pozice sportovního ředitele a odstoupení nebo přemístění Adama Kotalíka mimo sportovní úsek klubu. 2. Změny na pozici vedoucího mužstva, požadují odchod Miroslava Baranka a asistenta trenéra Radoslava Kováče. 3. Transparentnosti personálního obsazení jednotlivých pozic v klubu.

Ustojí Andrea Stramaccioni současnou krizi a povede fotbalisty Sparty i na jaře?
Ano
24,6 %
Ne
75,4 %
Celkem hlasovalo 31062 čtenářů.

Reklama

Související témata: