Hlavní obsah

Bude zima, bude mráz, fanoušky zahřejeme fotbalem, těší se Vrba na derniéru

Plzeň

Titul půlmistra a postup do jarní části Evropské ligy mají v kapse, podzimní pohodu si ještě vylepšují královským 11bodovým náskokem v čele tabulky. K letošní ligové derniéře si fotbalisté Viktorie pozvali oblíbeného soupeře. Vždyť Jablonec vyhrál jediný z posledních 17 ligových zápasů s Plzní... Zápas se hraje v sobotu od 19:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč Plzně Pavel Vrba v akci.

Článek

Plzeň minule remízou 0:0 v Teplicích ztratila první body v sezóně a přerušila ligovou vítěznou sérii, která trvala 16 zápasů. Její podzim je nicméně skvostný a na vlastním trávníku je silná. Viktoria doma v sezóně vyhrála všech sedm ligových zápasů a dostala v nich jen dva góly.

Oba soupeři už se v sezóně utkali, Plzeň vyhrála v Jablonci 1:0. Ale pozor. Zelenobílí v pondělí remizovali s pražskou Slavií 1:1.

„V české lize obecně nenajdete soupeře, o kterém byste mohli říci, že je jednoduchý. Přijede Jablonec, který je uprostřed tabulky a má v dohlednu pohárové příčky, rozhodně zde bude chtít uspět. Na druhou stranu i my chceme být v domácím prostředí stoprocentní," přemítá na klubovém webu plzeňský trenér Pavel Vrba.

Dát fanouškům první předvánoční dárek

V sobotu večer se fotbalisté musejí přichystat na tak trochu arktické podmínky.

„Bude zima, bude mráz, ale doufám, že fanoušci budou zahřátí naším fotbalem a zima jim nebude," slibuje kouč. „Chtěli bychom do druhé poloviny soutěže vstoupit tak úspěšně, jako do první. Doufám, že dáme fanouškům první předvánoční dárek v podobě našeho vítězství."

S hřištěm by problémy být neměly. Od zápasu s Bukureští si viktoriáni užívají nově položený domácí trávník.

„Především při našem způsobu hry nám vyhovuje. Jsem rád, že se vedení klubu rozhodlo pro radikální řešení. Je dobré i s ohledem na jarní část soutěže," libuje si Vrba.

Dokázat něco, s čím málokdo počítá

Jablonec vyhrál jediné z posledních šesti kol.

„Na podzim jsme poslední mužstvo, které jim může vzít tři body. Budeme se snažit, aby se překvapení zrodilo. Máme k dispozici celý kádr, všichni jsou připraveni jít do zápasu," avizuje Zdeněk Klucký, trenér Jablonce.

Jenže Plzeň v lize neprohrála dvacetkrát za sebou (od dubnové porážky 0:2 na Spartě).

„Do každého zápasu jdeme s cílem vyhrát. Pokud ale hrajete proti týmu, který je na prvním místě tabulky s 14 výhrami a jednou remízou, je to těžké. Chceme v Plzni dokázat něco, s čím málokdo počítá," říká Klucký.

Reklama

Související témata: