Hlavní obsah

Brno - Zlín 1:1Zlín v oslabení zachránil remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Zikl 1 : 0
83. Mehanovič 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Brna remizovali v 16. kole první ligy se Zlínem 1:1. Zbrojovka vedla od 32. minuty po brance Martina Zikla, hosté však po drtivé převaze v 83. minutě vyrovnali zásluhou Mirzada Mehanoviče, přestože v té době už hráli v oslabení po vyloučení Ondřeje Bači. Brno tak z posledních tří zápasů získalo sedm bodů, Zlín naopak na podzim ani jednou venku nevyhrál.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína, ilustrační snímek.

Článek

Zlín začal aktivněji, ale oba celky se dlouho nedostaly k bezprostřednímu ohrožení soupeřovy branky. Až ve 26. minutě Škoda protáhl přízemní střelou z dvaceti metrů hostujícího brankáře Dostála. O šest minut později už Zbrojovka slavila - k odražené střele se dostal Zikl, který si pohotovou dorážkou připsal první ligový gól.

Do druhého poločasu vstoupil Zlín s větším nasazením, které mu vyneslo několik příležitosti k vyrovnání. Ve 48. minutě po centru Vukadinoviče stačil hlavičku Železníka brankář Melichárek zlikvidovat. Tři minuty na to trefil Diop nůžkami tyčku, zatímco Železník hlavičkoval vedle.

Zbrojovka mohla zvýšit náskok po brejcích do otevřené obrany soupeře. Ziklova střela hlavou minula těsně branku a sólový útok Přichystala vyřešil včasným vyběhnutím gólman Dostál. Na druhé straně se v 68. minutě blýskl Melichárek, když v pádu vyrazil tvrdou střelu Vukadinoviče.

V 69. minutě byl po druhé žluté kartě za faul na Kijanskase vyloučen Bačo, ale i v oslabení byl Zlín aktivnější. Přehlídku zahozených šancí ukončil až sedm minut před koncem Mehanovič, který na druhý pokus překonal Melichárka. Brno tak stráví zimní přestávku na 12. místě čtyři body nad sestupovým pásmem. Zlín je devátý.

16. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Fastav Zlín 1:1 (1:0)
Branky: 32. Zikl - 83. Mehanovič. Rozhodčí: Pechanec - Mokrusch, Pospíšil. ŽK: Přichystal, Janošek - Hronek, Bačo, Matejov. ČK: 69. Bačo. Diváci: 3518
Brno: Melichárek - Gomez (67. Pilík), Pavlík, Kijanskas, Vraštil - Přichystal, Sedlák, Kratochvíl (86. Janošek), Lutonský - Škoda - Zikl (78. Koné). Trenér: Pivarník.
Zlín: Dostál - Kopečný, Bačo, Hnaníček, Holzer - Vukadinovič (90. Bartolomeu), Hronek, Jiráček, Bartošák (46. Matejov) - Železník (80. Mehanovič), Diop. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: