Hlavní obsah

Chci zůstat v Česku, přiznal Trpišovský po výhře nad Olomoucí. Teď ho čeká další těžké utkání

Liberec

Možná byste v tuzemsku nenašli fotbalový klub, který by ho nechtěl. Trenér Liberce Jindřich Trpišovský však v průběhu sezony jednal i s klubem z ciziny, konkrétně s chorvatskou Rijekou. Po výhře 1:0 nad rozjetou Olomoucí připustil, že zahraniční variantu nyní zamítl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovanu Liberec Jindřich Trpišovský při utkání s Olomoucí.

Článek
Fotogalerie

„Nějaká jednání probíhala. Mohu však říci, že jsem tuto variantu z různých důvodů, hlavně mých osobních, neboť syn chodí do první třídy a stěhujeme se, zavrhnul," přiznal 41letý expert, který těsnou výhrou nad Olomoucí s Libercem završil úspěšný podzim.

„Fotbal v Česku mě baví, znám zdejší hráče. Vážil jsem si nabídky, ale domluvili jsme se na tom, že chci být v Česku a tím to skončilo," prozradil Trpišovský.

Spekuluje se však, že v zimní pauze by mohl zamířit do pražské Slavie za sportovním ředitelem Janem Nezmarem, který se v Edenu ujme funkce v úterý. Před posledním podzimním zápasem se U Nisy se severočeským klubem oficiálně rozloučil.

Gratuloval nováčkovi

Každopádně oba i s celým týmem čeká v neděli tradiční oběd s majitelem klubu Ludvíkem Karlem spojený s hodnocením první půlky sezóny.

„To bude další těžké utkání. Zrovna jsem slyšel, že jsme udělali o tři body méně, než si představenstvo představovalo. Takže uvidíme," vtipkoval Trpišovský. S podzimem je však osobně spokojený.

„Jsem rád, že jsme ho zakončili vítězstvím. Jak jsme ho výhrou 1:0 nad Zlínem začali, tak jsme ho dokončili. Dostali jsme se na třicet bodů a troufnu si říci, že jsme zachránění," radoval se po skolení Sigmy, kterou dosud na podzim porazila jen suverénní Plzeň.

„Chtěl bych Olomouci vyseknout poklonu a pogratulovat jí za skvělou práci a za skvělý podzim. Za prvé je to hodně těžký soupeř a za druhé postoupili ze druhé ligy, klobouk dolů před nimi. Mají moderní projev, je to sympatické mužstvo, byl to nesmírně těžký soupeř," ocenil tým z Hané.

„Myslím, že jsme prvních šedesát minut hráli velice dobře. Patřilo to k našim lepším výkonům. Byli jsme dobří na míči, dobře jsme kombinovali, byli jsme i hodně nebezpeční. Až na koncovku jsme první poločas zvládli velmi dobře," ocenil výkon svých hráčů, které v 55. minutě poslal do vedení hlavou kapitán Vladimír Coufal po centru Milana Kerbra.

Kolář podržel

„Olomouc pak prostřídala, změnila rozestavení a šla vzadu do třech hráčů. Ke konci zápasu si vytvořila i tlak a byla nebezpečná, jednou nás tam podržel brankář Kolář. A po nešťastné ztrátě nedal Plšek v jasné šanci na 1:1," okomentoval liberecký kouč tutovku hostů v 68. minutě, kdy smolař utkání Jakub Plšek v jasné příležitosti sám před Kolářem mířil jen vedle tyče.

„Měli jsme obrovské štěstí, že to neskončilo gólem. Tam se utkání asi lámalo. Myslím, že celkově to byl velice dobrý zápas a troufnu si říci, že naše vítězství bylo zasloužené, protože jsme měli více šancí a byli jsme nebezpečnější, hráli jsme hodně týmově," uzavřel Trpišovský.

Reklama