Hlavní obsah

Zlaté body, ale na jaře nás čeká velká šichta, přemítal karvinský hrdina Budínský

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Loučení s podzimní částí sezóny bude v Karviné nakonec přece jen kapánek veselejší, než jak to ještě před třemi koly vypadalo. Po Jablonci Karviná porazila na domácím trávníku i Bohemians 1:0, když jedinou branku vstřelil tři minuty před koncem Lukáš Budínský.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Karviné se radují z gólu proti Bohemians.

Článek

Končíte podzim s úsměvy na rtech. Dá se mluvit o spokojenosti?

Máme 14 bodů a dostat se na ně byl náš cíl před tímto zápasem. Zvládli jsme to, takže s tímto můžeme být spokojení.

Po celé utkání jste měli trvalou převahu. Bylo složité dobývat branku hostů?

Bylo to těžké, Bohemka byla vzadu dobře zformovaná a my jsme se nedokázali prosadit. Tomáš Wágner měl na začátku šanci, škoda že ji neproměnil, asi by utkání vypadalo trochu jinak, museli by to otevřít. Máme zlaté tři body a můžeme trošku slavit.

Nepřekvapilo vás, jak vás Bohemians nechali hrát?

Spíše jsme na ně chtěli sami vletět, což se povedlo. Dali jsme dopředu trochu rychlejší hráče, pod hrotem hrál Honza Moravec, chtěli jsme je napadat, což se dařilo. Na tom terénu moc fotbal hrát nešel, takže to spíše bylo o takových nákopech, o bojovnosti.

Po gólu jste se moc neradoval. Pořád máte Bohemku v srdci?

Bohemku mám rád, ve volném čase tam zajdu na fotbal. Určitě by to nebylo fér, přivedli mě k dospělému fotbalu.

Dneska jste celý zápas tlačili, ale ke konci Bohemka zahrozila.

Pod dojmem těch jedenácti bodů jsme se vrhli do útoku a před tím naším gólem měla Bohemka obrovskou šanci. Kdyby ji vyřešili lépe, tak se tady bavíme úplně o něčem jiném.

Jak budete hodnotit podzimní část sezóny?

Bodově to bylo horší než minulý rok, ale herně to nebyl takový propad. Odehráli jsme spoustu dobrých zápasů se smolným koncem, ale na to se nikdo neptá. Musíme dobře potrénovat a na jaře nás čeká velká šichta.

V čem byly ty smolné konce? V závěru utkání jste poztráceli hodně bodů.

Jo, třeba minulý týden na Baníku, ale byla i jiná utkání. Rozebírali jsme to na videu. Byl tam malý důraz ve vápně, nevím..., prostě se balóny k nám nepoodrážely a soupeř nás pak potrestal skoro z každé šance.

Můžete se utěšovat tím, že jste si už smůlu vybrali na podzim a na jaře to bude lepší?

Ve fotbale nikdy nevíte, co se stane. Můžeme udělat spoustu bodů na začátku jako minulou sezónu, nebo taky ne a budeme to honit. Těžko teď předvídat. Hlavně potřebujeme z našeho stadionu udělat znovu nedobytnou pevnost, jak tomu bylo minulý rok. Nesmíme ztrácet body jako s Libercem, kdy jsme celý zápas byli lepší a v závěru jsme dostali gól. A občas musíme něco přivést i z venku. Odtamtud máme jen jeden bod, což je hrozně málo na záchranu. Hlavně budeme muset porazit přímé konkurenty v boji o udržení.

Reklama

Související témata: