Hlavní obsah

Krmenčík po návratu řádil. Udrží ho Plzeň? Věřím, že nabídkám odoláme, doufá Vrba

Plzeň

Stál tři zápasy kvůli zranění, Michael Krmenčík ale vyhlížel, jako by žádnou pauzu neměl. Jablonci dal v sobotním duelu fotbalové ligy dva góly, suverénní Plzni vystřelil další výhru. Zároveň opět zvedl svoji tržní cenu a zvýšil zájem zahraničních klubů. Odolá Viktoria v zimě nabídkám, které jsou podle kouče Pavla Vrby až čtyřnásobné oproti těm letním? Před sezónou nabízela Slavia za Krmenčíka 80 milionů korun...

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Michael Krmenčík z Plzně slaví druhý gól proti Jablonci.

Článek
Fotogalerie

„Podle mých informací je nabídek na Michaela dost. I cena je rapidně vyšší než v létě. Třikrát až čtyřikrát. Uvidíme, jestli jim klub odolá. Já doufám, že ano," řekl po utkání s Jabloncem trenér Pavel Vrba. „Pokud chceme vyhrát ligu, což znamená téměř jistý postup do Ligy mistrů... I vedení přemýšlí tak, že o Ligu mistrů chceme hrát," dodal kouč.

Krmenčík, který v týdnu prodloužil smlouvu s Viktorií do roku 2021, je k nezastavení. Druhý gól Jablonci, kterým soupeře definitivně poslal do kolen, byl jeho 11. v lize v této sezoně.  Celkově dal v 19 utkáních na podzim 16 branek.

„Jedenáct gólů je určitě hezkých, hřejou mě ale hlavně body, které máme. Své góly bych vyměnil za titul," prohlásil 24letý reprezentační útočník. V prvním poločase zužitkoval parádní přihrávku Koláře, po přestávce umístil pohotově do sítě odražený míč. Čekal tak skvělý návrat?

„Nebyl jsem mimo dlouho, vlastně týden. Potom jsem tvrdě pracoval s fyzioterapeutem Michalem Rukavičkou. Dal mi hodně do těla, vrátil jsem se na sto procent fit," lebedil si Krmenčík.

Viktoria i díky jemu přezimuje s luxusním náskokem 14 bodů na druhou Slavii a třetí Olomouc. Dá se titul ještě ztratit? „Já myslím pozitivně. Chci vidět, jak Plzeň titul získá, ne ztratí," podotkl Krmenčík.

Reklama