Hlavní obsah

Slovácko se dočkalo. Před kluky smekám, chválil hráče za obrat trenér Kordula

Uherské Hradiště

Fotbalisté Slovácka se po dvanácti ligových kolech bez výhry v řadě dočkali. V podzimní derniéře zdolali v souboji celků z chvostu tabulky Jihlavu 2:1 a přišpendlili místo sebe na poslední příčku tabulky právě tým z Vysočiny.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Miroslav Keresteš z Jihlavy a Tomáš Zajíc ze Slovácka.

Článek

Mužstvo z Uherského Hradiště sice prohrávalo v poločase 0:1, avšak po pauze otočilo dvěma slepenými góly skóre ve svůj prospěch. Trenér Slovácka Michal Kordula tak na desátý pokus slaví premiérový triumf v nejvyšší soutěži poté, co povýšil z pozice asistenta na post hlavního kouče.

„Samozřejmě že mě to těší, ale já hlavně smekám před klukama. O přestávce jsem se je snažil za nepříznivého stavu v kabině povzbudit a oni obrovskou vůlí dokázali skóre obrátit. Dobrý výkon jsme podali už ve spoustě předchozích duelů, avšak pocit vítězství nám dlouho chyběl. Konečně přišel," raduje se Kordula.

Přitom se střetnutí pro jeho celek nevyvíjelo dobře. Už ve třetí minutě kopalo Slovácko pokutový kop, ale faulovaný útočník Tomáš Zajíc mířil vedle tyče. „Penalta to byla jasná, Keresteš mě trefil do lýtka. Jenže jsem ji kopl hrozně špatně. Na terén se nevymlouvám, ten v tom nehrál žádnou roli," kál se Zajíc. „Ještěže moje minela nezapříčinila ztrátu bodů," oddechl si Zajíc po závěrečném hvizdu.

Podle Korduly ovšem neproměněná desítka fotbalisty Slovácka ve zbytku poločasu poznamenala. „Tomáš na ni přitom nebyl určený. Asi si věřil, šel si hned pro míč. Nedal, což se projevilo i na jeho výkonu, a proto jsem ho střídal," líčí trenér.

Místo Zajíce přišel na hřiště mladý Kubala, který hru Slovácka rozhýbal. „Přihrál Petrovi na rozhodující gól. Počínal si velmi dobře, i díky němu se nám po dlouhé době povedlo získat všechny tři body," chválí Kordula.

Jihlavským se ani v Uherském Hradišti nepodařilo poprvé v sezóně bodovat na soupeřově stadiónu. Nepomohla jim k tomu ani vedoucí branka stopera Jiřího Krejčího na konci úvodní půlhodiny. „Bohužel jsme pak absolutně nezachytili začátek druhé půle. Chybami jsme posadili Slovácko na koně," posteskl si. Jsme poslední, to je hodně špatné. Na jaře nás čeká pořádná šichta," předpověděl Krejčí.

Značné zklamání netajil ani trenér Jihlavy Ivan Kopecký. „Při soupeřově penaltě jsme přežili klinickou smrt, ale stejně nám to aspoň k bodu nepomohlo. Věděli jsme, že Slovácko má kvalitu, jen neproměňovalo šance. Jsem naštvaný za druhý poločas, je hrozné, že si během tří minut necháme dát dva góly. Domácí to nakoplo, bylo jich najednou plné hřiště. Naše hra pro mě byla velkým rozčarováním," svěřil se Kopecký.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice