Hlavní obsah

Podzim? Nadstandard! Ale s dorostem Baníku jsem vyhrál všechno, culí se Vrba

Plzeň

Plzeň zakončila podzim ve stylu, kterého se drží od léta - vítězně. Jablonec porazila dvěma góly Michaela Krmenčíka 2:0. Trenér Pavel Vrba si po zápase užíval ovací domácích fanoušků, poté i ohňostroje, který rozzářil nebe nad Doosan arénou. Jako poděkování za famózní podzim v podání jeho týmu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Plzně Pavel Vrba se raduje z gólu Viktorie.

Článek

Viktorii po svém příchodu fantasticky vyladil: v lize ztratila v 16 zápasech 2 body, v Evropské lize postoupila do jarního play off. Do jara jdou Limberský a spol. s náskokem 14 bodů...

Je to váš nejpodařenější podzim v kariéře?

Co si vzpomínám, tak s dorostem Baníku jsem měl ještě lepší. Vyhráli jsme všechno. Takže tento je druhý nejlepší.

Dá se 14bodový náskok na druhou Slavii nazvat luxusním?

Je zajímavý. Zbývá ale ještě čtrnáct kol, což je hodně. Náskok nás však dostává do role favorita ligy.

Má Slavia na to, aby vás ještě prohnala?

Nemyslím si, že Slavie hraje špatně, jak se dozvídám v médiích. Potřebuje čas, aby si všechno sedlo. Jarda Šilhavý je kvalitní trenér, přeju mu, aby vedl mužstvo i na jaře. Slavia určitě neřekla poslední slovo.

Když jste se v létě vracel, čekal jste, že to bude až tak dobré?

Věřil jsem, že budeme silní. Ale, že povedeme po podzimu o čtrnáct bodů, to mě nenapadlo. Je to nadstandard, jsem maximálně spokojený.

V čem je podle vás kouzlo současné Plzně?

Tým je stabilizovaný, je dlouho pohromadě. Pokud přijde čtrnáct nových hráčů, chvíli to trvá. Zažil jsem to v Machačkale. A ostatně i při prvním angažmá v Plzni. trvalo rok, než to začalo šlapat.

Najdete na podzimu vůbec nějaké negativum?

Určitě vyřazení v domácím poháru a možná i nepostup v Champions League, ale přiznejme si, že Steaua byla v úvodu sezóny lepší a zaslouženě postoupila.

Dojde v zimě k nějakým změnám?

S některými hráči se budeme bavit, jestli kvůli menšímu vytížení v Plzni nechtějí změnit klub. Na druhou stranu ale pracujeme na posílení.

Udržíte Michaela Krmenčíka? Je vysoce pravděpodobné, že zájem je o něj značný...

Podle mých informací je nabídek skutečně hodně. Jeho cena je třikrát až čtyřikrát vyšší oproti létu (pozn. - Slavia za Krmenčíka nabízela 80 milionů korun). Uvidíme, jestli klub odolá. Já doufám, že ano. Dokazuje celý podzim, jak je pro nás důležitý.

Reklama

Související témata: