Hlavní obsah

Jablonci chybí hladové typy. Potřebovali bychom Krmenčíka, tvrdí kouč Klucký

Plzeň

Jablonec na půdě ligového lídra z Plzně podle očekáváné prohrál (0:2), herně však nepropadl. Ofenzivním pojetím se i on významně zasloužil o nadprůměrnou sobotní partii. Jenže až na jednu brejkovou situaci, kterou málem gólem zakončil Tecl, zbylé akce Severočechů ztroskotaly před šestnáctkou Viktorie. „V pokutovém území jsme dlouhodobě nedůrazní," povzdechl si jablonecký trenér Zdeněk Klucký.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký útočník Stanislav Tecl.

Článek

U hráčů postrádá větší touhu prodrat se za každou cenu do koncovky. „V šestnáctce nám chybí hladovost, agresivita. Tedy parametry, které má právě Viktorka," uvedl Klucký. „Potřebovali bychom takového Krmenčíka, který přijde a dá dva góly. Kdyby ho v Plzni neměli, tolik branek nedávají," dodal kouč. „Takový hráč chybí každému týmu, kromě Plzně. Ve formě, v jaké Krmi je, by pomohl každému. Proti nám kvalitu potvrdil," doplnil útočník Stanislav Tecl.

Severočeši mají v kádru velkou ofenzivní kvalitu, Klucký však u útočně laděných svěřenců postrádá komplexnost. „Máme rychlé hráče Tecla, Mihálika. Ale chybí nám komplexní typ, který je důrazný, agresivní, rychlý a ještě umí dát gól," podotkl Klucký, který litoval nepoměněného brejku Tecla v úvodu zápasu.

Hostující útočník, jenž v minulosti v Plzni působil, rychlý protiútok zakončil střelou na bližší tyč. Kozáčik ji konečky prstů vyrazil do boční sítě. „Vyčítám si to. Kdybych střílel po zemi, měl by to Koza těžší. Dal jsem mu to v ideální výšce. To mě štve," litoval Tecl. „Zápas to asi ovlivnilo. Na druhou stranu, byla to naše jediná šance, kterou jsme dokázali zakončit. Nebyli jsme moc nebezpeční," dodal Tecl, který si po podzimu představoval mnohem vyšší bodový zisk.

„Několik zápasů jsme vedli, ale nevyhráli je. Pokud bychom dva nebo tři z nich dokázali dovést do tří bodů, jsme úplně jinde," uvedl Tecl, s osmi góly nejlepší podzimní střelec Jablonce. „Jsem produktivní, ale kazí mi to postavení v tabulce, myslel jsem, že budeme výš," dodal 27letý útočník, který je v Jablonci na hostování ze Slavie.

Reklama

Související témata: