Hlavní obsah

Náš výkon byl nedůstojný. Zasloužili jsme si prohrát, omlouval se po porážce v Karviné trenér Hašek

Karviná

Jeho tým hrál špatně a nebál se to uznat. Trenér Bohemians Praha 1905 Martin Hašek nehledal po porážce 0:1 v Karviné žádné omluvy pro bídný výkon svých svěřenců. Naopak asi dvěma stovkám příznivců, kteří se vydali na téměř čtyřsetkilometrovou cestu do Karviné, se omluvil. „Naposledy jsem se fanouškům omlouval po posledním utkání minulé sezóny. Nyní se za výkon musím omluvit znovu. Byla to kaňka na jinak povedené podzimní části,“ řekl Hašek.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva v bílém Benjamin Čolić, Ondřej Lingr a Jan Hošek z Karviné a Martin Hašek z Bohemians.

Článek

K zisku bodu jste neměli daleko, nicméně po nepříliš dobrém výkonu. Souhlasíte?

Byl to náš jednoznačně nejhorší výkon na podzim. Až na nějaké malé úseky jsem nechápal, co to na hřišti děláme, jak se hráči chovají, jak řeší jednotlivé situace. Ale je to vždycky zodpovědnost trenéra, takže to je můj problém a moje vizitka. Vypadalo to, že i s tím slabým výkonem se můžeme dostat k zisku bodu, protože s blížil konec utkání a bod byl ve hře, ale to by nebylo spravedlivé, zaslouženě jsme prohráli se soupeřem, který byl celý zápas jasně lepší.

Čím si takový výkon vysvětlujete? Dalekou cestou, nebo vědomím, že podzim je povedený, ať už poslední utkání dopadne jakkoliv?

To bych se teď mohl domýšlet. Dalekou cestou to určitě není, Karviná jezdí takové dálky pořád... nevím to, v tuto chvíli nedokážu najít nějaký objektivní důvod. Byl to čtvrtý zápas, který jsme na podzim prohráli. Předtím jsme prohráli s Duklou po utkání, v němž jsme byli v poli podstatně lepší. Prohráli jsme v Plzni, kde jsme zlobili a podali důstojný výkon. A prohráli jsme s Jabloncem, kdy jsme byli v prvním poločase jasně lepší a měli jsme šance. Pak jsme ale inkasovali a už jsme nedokázali odpovědět. Ten výkon byl průměrný, ale pořád to byla důstojná porážka. Náš výkon v Karviné z mého pohledu důstojný nebyl.

Branku Karviné jste téměř neohrozili. Na domácího brankáře nešla žádná přímá střela.

Naposledy jsem se fanouškům za náš výkon omlouval po 30. kole minulé sezóny po utkání s Hradcem Králové, který byl sestupujícím týmem a my jsme tam hráli hodně špatně a prohráli jsme. Teď je zase poslední zápas, tentokrát podzimu, a já se tímto našim fanouškům, kteří přijeli z takové dálky do Karviné, a fandili celý zápas, za náš výkon omlouvám. Na druhou stranu nás to upozornilo, že musíme být v zimním přípravném období ve střehu.

Přezimujete na 7. místě. Budete podzim hodnotit pozitivně?

I přes tuto kaňku, kterou jsme podzimní část zakončili, je hodnocení pozitivní. Získali jsme slušných 22 bodů a přezimujeme v relativním klidu. Říkám v relativním, protože kdybychom měli hrát tak jako v Karviné, tak by ani těch 22 bodů nemusel být dostatečný zisk. Jsem rád, že se nám podařilo zapracovat některé mladé hráče. Jsem rád, že jsem ve spoustě utkání měli fotbalovou tvář, která byla charakteristická pro Bohemku a svým způsobem jsme byli oživením podzimní části ligy.

Našel byste i nějaký stín?

Nejsem rád za ten poslední výkon, protože si ho opravdu nedokážu vysvětlit. Když patnáctkrát hrajete tak, že to má pokaždé nějaké parametry a pak přijde tohle, je těžké se s tím nějak popasovat. Chci věřit tomu, že to byl náhodný výbuch, výstřel do tmy a že se to nebude opakovat.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.