Hlavní obsah

Libereckého kapitána vábí Sivasspor. Jsem rozený střelec, smál se autor dvou podzimních gólů

Liberec

Parádně se rozloučil s podzimem a možná i s Libercem. Obránce Vladimír Coufal dal Olomouci gól a Slovan vyhrál šlágr kola 1:0. Všechno to na tribuně sledoval kouč tureckého Sivassporu, který o kapitána Severočechů usiluje. Po výhře nad Sigmou Coufal hýřil vtipy, novináře několikrát rozesmál. „Já že nejsem střelec? Jsem, a rozený! Dva góly za půlrok jsem nikdy nedal," žertoval pravý obránce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Vladimír Coufal, autor jediného gólu utkání s Olomoucí.

Článek

K euforii měl Coufal důvod. Napínavou bitvu s Hanáky totiž rozčísl v 55. minutě povedenou hlavičkou po centru druhého krajního obránce Kerbra. „Mám obrovskou radost," přiznal autor vítězné branky. Olomouc padla poprvé po dvanácti zápasech. A teprve podruhé v sezóně.

„Jsme hrozně rádi, že jsme je přehráli, což se na podzim nepovedlo nikomu. U nich jsme vybouchli, to byl tragický výkon. Takže jsme rádi, že jsme jim to oplatili," radoval se po těsné výhře, díky které se Liberec na druhou Slavii a třetí Olomouc dotáhl na pouhé dva body.

„Byl to vynikající podzim, nikdo to před jeho začátkem nečekal. Můžeme říct, že díky tomuhle výsledku jsme v boji o pohárovou Evropu a budeme se tam snažit udržet co nejdéle," poznamenal Coufal.

Je ale pravděpodobné, že on už bude jarní ligové bitvy sledovat jen z dálky. O libereckého kapitána totiž podle informací Práva stojí turecký Sivasspor, za který mimochodem momentálně hraje exliberecký záložník Sergej Rybalka. Jeho trenér dokonce sledoval Coufalův výkon přímo na stadiónu U Nisy.

„Možná si ho rovnou odvezou, když dal zase jako bek gól," podotkl kouč Liberce Jindřich Trpišovský. „Zatím jsem tady a nikam nejdu, uvidíme. Momentálně na to nedokážu odpovědět. Třeba půjdu dělat sportovního ředitele místo Nezmiče," připomněl dalším vtipem Coufal odchod Jana Nezmara do Slavie.

Reklama

Související témata: