Hlavní obsah

Baroš má malér. Měla na něj být penalta, ale za nadávky se musí zodpovídat on

Praha
Aktualizováno

Všichni v televizi viděli, že za Jugasův faul na renomovaného útočníka měl sudí Jílek nařídit penaltu. Neastalo se - a z postiženého je teď obviněný. Disciplinární komise totiž zahájila s Milanem Barošem řízení. Fotbalista Baníku Ostrava se měl v utkání na Slavii dopustit pohoršujícího, urážlivého nebo ponižujícího chování vůči delegovaným osobám. Došlo k němu poté, co použil hrubé vulgární výrazy na adresu rozhodčího.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Baroš z Baníku Ostrava v akci.

Článek
Fotogalerie

Sláva, máme video! zvolala česká fotbalová liga v poslední den své podzimní části. Je však trochu sporné, že z technických důvodů může být zatím nasazeno jen do jednoho utkání v daném kole. Buď všude, nebo nikde - tato námitka některých expertů se zdá být logická.

Poslední zápasy ostravského Baníku budiž příkladem. V předposledním kole díky dvěma gólům z ofsajdu porazil Karvinou 2:1, což výrazně ovlivnilo bitvu o záchranu. Na Slavii zase měl v závěru kopat penaltu a mohl vyrovnat na 2:2. Remíza by pak zasáhla také do bitvy o druhou příčku znamenající kvalifikaci o Ligu mistrů, sešívaní ovšem vyhráli 2:1.

Jenže video bylo v závěrečném kole k mání jen na Spartě, a tak oba sporné výsledky zůstávají v platnosti.

Internacionál Milan Baroš je ústředním spojovníkem obou duelů. Proti Karviné vstřelil v 85. minutě z ofsajdu vítězný gól. V Edenu se pak prakticky ve stejný čas marně domáhal u sudího Jílka penalty, přestože televizní záznam ihned ukázal, že ho obránce Jugas ve vápně přišlápl.

Baroš už stopku má, další tresty jsou ve hře

Baroš teď sčítá samé ztráty. Baníku bude chybět v úvodním jarním kole proti Slovácku, protože na Slavii vyfasoval čtvrtou žlutou kartu v sezóně. Navrch mu hrozí další trest za hanlivé výroky, kterých se v emocích dopustil.

"Kde je ten zk****syn? Doufám, že o tom budete psát zase aspoň čtyři dny," štěkl před zástupci médií na adresu rozhodčího Jílka.

Disciplinární komise si proto během pondělí per rollam odhlasovala, že s kapitánem Baníku a bývalým reprezentantem zahájí řízení. Případ posoudí na čtvrtečním pravidelném zasedání.

Komise si posvítí rovněž na chování fanoušků ve zmíněném duelu. Příznivci Baníku přerušili zápas, když používali pyrotechniku a ničili zařízení stadiónu. Trest hrozí také Slavii za porušení povinností pořádajícího klubu, jelikož nezabránila fanouškům v pronesení pyrotechniky na stadión.

Baník může očekávat citelnější trest. V úvodu podzimu měl s fanoušky problém zejména v utkání na Slovácku. Disciplinárka tehdy rozhodla, že ostravský klub odehraje jedno venkovní utkání bez svých příznivců, následně však postih podmínečně odložila.

Reklama