Hlavní obsah

Karviná shání trenéra, Vlk u týmu pokračovat nebude. Je ve hře Svědík?

Aktualizováno

Třízápasová dočasná mise sportovního ředitele klubu Lubomíra Vlka v roli hlavního kouče fotbalové Karviné se povedla. Tým pod jeho vedením získal ve třech utkáních šest bodů a poskočil se čtrnácti body mimo sestupové příčky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hlavní trenér Karviné Lubomír Vlk se raduje z vítězství. Po výhře nad Bohemians ale oznámil, že v roli kouče v klubu končí.

Článek

Karviná doma porazila Jablonec (2:1) a v závěrečném utkání roku i Bohemians 1:0. Ani to ale Lubomíra Vlka na jaře na střídačce neudrží. Vlk to jednoznačně vyloučil. „Tohle bylo zcela určitě poslední utkání v roli trenéra," zdůraznil bývalý československý reprezentant. „Oslovili jsme několik trenérů a od pondělí začínáme intenzivně pracovat na tom, abychom v nejbližších dnech angažovali nového trenéra," řekl Vlk.

Jména kandidátů na post, který po propadáku na Dukle, kdy Karviná ztratila vedení 2:0 a prohrála 2:3, uvolnil Jozef Weber, karvinský manažer neprozradil. Jedním z nich by ale měl být někdejší kouč Mladé Boleslavi Martin Svědík, o kterého se ale zajímá také ostravský Baník. „Znáte mě, jména i počet oslovených trenérů si nechám pro sebe," usmál se Vlk. „Nicméně rádi bychom nového kouče představili v nejbližších dnech, protože potřebujeme posílit. Máme určité představy a vytipované hráče. Ale chceme to dělat ve spolupráci s novým trenérem," vysvětlil Vlk.

S šesti body, které tým pod jeho vedením ve třech zápasech získal, byl Vlk spokojený jen částečně. „Upřímně jsem chtěl sedm bodů. Doma to byly v uvozovkách povinné body, proto abychom se ale zachránili, potřebujeme bodovat i venku," upozornil Vlk.

„Náš herní projev není špatný, ale to už je obehraná písnička. Důležitější a nepříjemné je, že máme jen čtrnáct bodů a s tím nemůžeme být spokojení. Představovali jsme si, že jich budeme mít daleko více. Sice jsme z těch posledních dvou domácích utkání šest bodů získali, ale tohle celý podzim určitě nevynahradí," přemítal někdejší mistr ligy z Vítkovicemi.

Reklama

Související témata: