Hlavní obsah

Hráčem měsíce je záchranář Škoda, trenérům vládne rekordman Vrba

Praha
Aktualizováno

Mejvyšší fotbalová soutěž má zimní přestávku, hodnocení a ankety však neustávají. Hráčem měsíce ve fotbalové HET lize je brněnský Michal Škoda, mezi trenéry uspěl Pavel Vrba z Plzně.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Michal Škoda z Brna a Martin Nový z Jihlavy.

Článek

Jednoho z nejlepších hráčů loňského podzimu zbrzdilo nepříliš vydařené jarní hostování v norském Lilleströmu, odkud se Michal Škoda v létě vrátil znovu do Zbrojovky. Nejdřív ale musel dohnat tréninkové manko, takže zkraje sezóny šancí příliš nedostával.

Jeho forma ovšem měla stoupající tendenci a v druhé půlce podzimu už opět patřil mezi opory. Navíc mu sedla spolupráce s náročným koučem Roman Pivarníkem, jenž mu svěřil roli lídra mužstva. Bratr slavného útočníka Slavie se mu v listopadu odvděčil třemi góly, jimiž vystřílel důležitá výhry v Jihlavě a nad Teplicemi.

Na Stínadlech navíc dal gól už minutu po příchodu na hřiště, když krásnou střelou do šibenice skóroval á la Cristiano Ronaldo. „Nevzpomínám si, že bych takhle rychle po střídání někdy vstřelil branku. Byla asi moje nejhezčí v kariéře," liboval si probuzený střelec, který podzim zakončil s celkem pěti ligovými góly.

Vrba obhájil zářijový triumf

Mezi trenéry obhájil svůj zářijový triumf zkušený lodivod Plzně Pavel Vrba, který vede s Viktorií ligu o rekordních 14 bodů před dvojicí Slavia, Olomouc. Za celý ligový podzim si totiž Západočeši připsali hned 15 výher z 16 zápasů, čímž na míle daleko odskočili všem svým pronásledovatelům.

Přispěl k tomu také listopad, v němž Plzeň sice remizovala 0:0 v Teplicích, zároveň ale porazila doma 1:0 Slavii a zastřílela si 4:1 na Slovácku. V posledním podzimním kole pak v úvodu prosince porazila 2:0 Jablonec.

"Mít náskok 14 bodů 14 kol před koncem, je určitě zajímavá věc. V létě jsem věřil, že budeme silní, ale samozřejmě jsem nečekal, že budeme vést o 14 bodů. Z toho pohledu jsem opravdu strašně spokojený," přiznává Vrba, jenž velkými slovy obvykle dost šetří.

Reklama

Související témata: