Hlavní obsah

Jablonec získal obdivovatele Buffona

Jablonec nad Nisou
Aktualizováno

První posilu hlásí fotbalový Jablonec. Z Jihlavy na sever Čech míří zkušený gólman Jan Hanuš. Klub transfer už potvrdil. Jablonecký kouč Zdeněk Klucký 29letého brankáře velmi dobře zná z jeho působení v Jihlavě v sezóně 2013-2014.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jan Hanuš je na odchodu z Jihlavy

Článek

„Zatím není nic hotového. Ale Jana Hanuše jsem trénoval, když jsem byl v Jihlavě s Petrem Radou. Je to dobrý brankář a charakterově výborný kluk," poznamenal dnes kolem poledne Zdeněk Klucký, který s Jabloncem přezimuje na osmém místě. V podvečer už bylo hotovo.

Na podzim do branky kouč jako jedničku stavěl Vlastimila Hrubého, který v létě na Střelnici prodloužil smlouvu do roku 2020. V této sezóně odchytal prvních jedenáct kol. Pak se však zranil. „Jako jedničku máme Vlastu Hrubého, ale ten byl teď zraněný a dva měsíce nám chybí," podotkl Klucký.

Jeden zápas pak odchytal Michal Bárta, čtyři duely Roman Valeš. Příchod zkušeného Jana Hanuše bude pravděpodobně znamenat odchod jednoho z brankářů. Jablonečtí hráči teprve ve středu absolvovali posezónní pohovory s majitelem klubu Miroslavem Peltou.

Jan Hanuš působí v Jihlavě už šestou sezónu, obdivovatel Itala Gianluigiho Buffona v české nejvyšší soutěži odchytal celkem 115 zápasů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články