Hlavní obsah

Stramaccioni zůstane ve Spartě i na jaře, vedení klubu rozšíří Rosický se Ščasným

Praha
Aktualizováno

Fotbalisty Sparty i v jarní části povede italský trenér Andrea Stramaccioni. V rozhovoru pro klubové stránky to potvrdil šéf letenského klubu Daniel Křetínský, jenž se zároveň fanouškům omluvil za podzimní špatné výsledky. Novým sportovním ředitelem bude Zdeněk Ščasný a vedení klubu posílí i bývalý reprezentační kapitán Tomáš Rosický, který ve středu ukončil hráčskou kariéru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Andrea Stramaccioni zůstává trenérem Sparty.

Článek

„Stramaccioni zůstává s týmem. Vyplynulo to z naší společné diskuse, debata probíhala jak s trenérem, tak v rámci vedení klubu. Zásadní bylo, že jsme se s trenérem shodli na popisu příčin problémů, a jsme přesvědčeni, že víme, jak situaci zlepšit," uvedl Křetínský.

„Měli jsme jasno v jednom bodu – chceme pokračovat v internacionalizaci Sparty, Sparta bude pokračovat se zahraničním trenérem a bude mít schopnost přivádět zahraniční hráče. Věděli jsme, že kabinu musíme dostat do situace, kdy je angličtina minimálně srovnatelným jazykem s češtinou, a zahraniční hráči se cítí součástí klubu a nebudou na okraji dění," potvrdil trend, který na Letné od příchodu italského stratéga začal.

Dvaačtyřicetiletý podnikatel zároveň uvedl, že ho špatné výsledky v úvodu sezóny hodně překvapily. „Věděli jsme, že změny přístupu a nové řešení mohou být spojené s problémy, nicméně jsme nečekali, že začneme tak špatně. Výsledkově jsme na tom mnohem hůře, než jsme si představovali."

Křetínský si je také vědom, že mnoho příznivců klubu zklamal. "Za výsledky a špatnou hru patří ze strany nás, sparťanského vedení, všem fanouškům upřímná omluva. To, že jsme zklamali očekávání fanoušků, mě trápí nejvíc. Zklamání rozumím, protože když se Sparta nachází tam, kde se nachází, mají na to absolutní právo. Neočekávám, že někdo bude chválit nás, nebo trenéra," konstatoval.

Posily v managementu

Šéf Sparty zároveň potvrdil, že finalizuje dohodu se Zdeňkem Ščasným, který má zaujmout pozici sportovního ředitele klubu. Do managementu míří také Tomáš Rosický, jenž ve středu ukončil hráčskou kariéru.

„Ocitli jsme se v situaci, kdy nemáme obsazeno sportovní vedení. Tomáš Požár vede skauting, ale klasického manažera v oblasti sportu jsme nyní neměli. To je něco, co chceme změnit," dal na vědomí Křetínský.

Ščasný se vrací do Sparty po roce a čtvrt. V září 2016 skončil jako hlavní trenér. Teď bude sportovním ředitelem, kterému bude nejvíce pomáhat právě Rosický.

„Kompetence jsou v zásadě rozděleny, detaily se finalizují. Zdeněk bude vzhledem ke svým zkušenostem sportovním ředitelem, ale současně chceme, aby byl Tomáš od počátku přítomný u diskusí nejužšího vedení a byl u všeho dění. Nemyslíme, že by to prakticky mělo dělat velké starosti, oba se vzájemně dobře znají a mají dobrý vztah. Tomáš má detailní znalost týmu, protože v něm působil, a současně také vynikající evropské vazby. Zkušenost v oblasti sportovního managementu má ale nesrovnatelně vyšší Zdeněk. Věřím, že máme dobrý předpoklad, abychom Spartu pozvedli na vyšší úroveň," věří Křetinský.

Rozhodla se podle Vás Sparta pro správně řešení?
Ano
23,1 %
Ne
76,9 %
Celkem hlasovalo 15835 čtenářů.

Reklama