Hlavní obsah

Kouč Holoubek se vrací do ligy, povede Slovan Liberec

Liberec/Praha

Fotbalisty Liberce povede trenér David Holoubek. Bývalý kouč Sparty na lavičce Slovanu nahradí Jindřicha Trpišovského, který odešel do Slavie. Informaci potvrdil ředitel Slovanu Libor Kleibl s tím, že nový trenér libereckého klubu v nejbližších dnech představí svůj realizační tým.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér David Holoubek se vrací na prvoligovou scénu, povede Slovan Liberec

Článek

Liberec dobře věděl o námluvách kouče Trpišovského s úřadujícím mistrem a tak byl na situaci připravený. "Trenér Trpišovský tu se svým realizačním týmem odvedl velký kus práce a za to si všichni zaslouží poděkovat. Nyní se ale rozhodl přijmout nabídku pražské Slavie a vedení našeho klubu jej, na základě dohody obou klubů, uvolnilo před vypršením smlouvy," řekl ředitel Slovanu Libor Kleibl s tím, že novým koučem Slovanu bude David Holoubek. "Děkujeme celému trenérskému týmu za práci, kterou pro Slovan odvedl," dodal Kleibl.

Sedmatřicetiletého Holoubka čeká druhé ligové angažmá, od září 2016 do letošního března vedl Spartu. U prvního týmu na Letné skončil i kvůli tomu, že neměl potřebnou licenci, tu však letos v létě získal a nyní má vše potřebné k vedení ligového celku. Patří k mladým progresivním trenérům podobného ražení jako byl Trpišovský, na jehož práci se v Liberci bude snažit navázat.

Holoubek zná velkou část libereckého kádru. Hráči jako Matěj Pulkrab či Filip Havelka mu prošli rukama v mládeži Sparty, kde působil dosud u výběru do 17 let.

Co říkáte na to, že fotbalový Slovan Liberec vsadil na mladého trenéra Davida Holoubka?
Je to dobrá volba. Holoubek naváže na práci svého předchůdce
94,8 %
Není to dobrá volba, Liberec měl vsadit na zkušenějšího kouče
5,2 %
Celkem hlasovalo 7134 čtenářů.

Reklama

Související témata: