Hlavní obsah

První posila pro Spartu? Letenští v Chorvatsku našli náhradu za Rosického

Fotbalová Sparta má políčeno na první posilu. Podle chorvatských médií si Letenští vyhlédli třiadvacetiletého záložníka Rijeky Josipa Mišiče. Prý už poslali první nabídku ve výši 3 miliónů eur (zhruba 78 miliónů korun).

Foto: Profimedia.cz

Josip Mišič (v bílém dresu) z Rijeky v souboji s Felipem Piresem z Austrie Vídeň během zápasu Evropské ligy.

Článek

Pozice ofenzivního středního záložníka trápí Spartu už od začátku sezóny. Po odchodu Bořka Dočkala do Číny zkoušel trenér Andrea Stramaccioni na této pozici i jinak typického útočníka Davida Lafatu. Podle nejnovějších zpráv z chorvatského tisku se zdá, že Pražané tento „problém" vyřeší.

V jejich hledáčku totiž uvízl třiadvacetiletý Josip Mišič, který právě na postu „desítky" nastupuje v Rijece. Jak informují chorvatská média, Sparta už poslala oficiální nabídku ve výši 3 miliónů eur. "Spekulace na přestupovém trhu nekomentujeme," sdělil Sport.cz tiskový mluvčí letenského klubu Ondřej Kasík.

Mišič je stabilním členem základní jedenáctky Rijeky. V této sezóně odehrál 29 duelů ve všech soutěžích a vstřelil tři góly. S týmem marně bojoval o postup do Ligy mistrů. V závěrečném čtvrtém předkole Rijeka vypadla s Olympiakosem Pireus po výsledcích 1:2 a 0:1. V Evropské lize skončila ve skupině D třetí za AC Milán a AEK Atény a nepostoupila do vyřazovací části. V lize obhajuje titul, nicméně po podzimní části sezóny jí patří až čtvrté místo.

Nicméně pražský klub není jediný, kdo stojí o služby rodáka z Vinkovce, který už nakoukl i do seniorské reprezentace Chorvatska. O Mišiče se zajímá i portugalský Sporting Lisabon.

Reklama

Související témata: