Hlavní obsah

Sešívaní zveřejnili podpisové bonusy propuštěných cizinců. Třeba Rotaň žádný nedostal

Sešívaným došla trpělivost. Vzhledem k informacím, jež se v některých médiích objevily, přistoupila fotbalová Slavia ke kroku, který není v českém prostředí běžný. Zveřejnila podpisové bonusy u tří zahraničních hráčů, s nimiž se rozchází. Fanoušci se tak oficiálně dozvěděli, že zatímco Halil Altintop dostal za podpis téměř 6 miliónů korun, Ruslan Rotaň ani halíř.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávisté Ruslan Rotaň (vpravo) a Eduard Sobol po utkání s Jihlavou.

Článek

Problém je stále stejný. V českém fotbale se platy hráčů nezveřejňují, takže spekulace jen bují. Otázka, zda by nebylo lepší je oficiálně oznamovat třeba po vzoru anglické Premier League, zůstává stále jen řečnickou...

Podpisové bonusy podle Slavie:
Halil Altintop5,98 miliónu korun
Ruslan Rotaň0 korun
Per-Egil Flo1,3 miliónu korun

Slavia teď české tajnůstkářství porušila, ovšem jak sama avizuje, zcela výjimečně. "Vedení klubu se rozhodlo mimořádně zveřejnit skutečné podpisové bonusy hráčů Halila Altintopa, Ruslana Rotaně a Per-Egila Flo a ukázat tím absurditu informací médií," uvádí na svém webu.

Všichni tři zmínění cizinci přišli jako volní hráči, teď odcházejí. Flo po roce, Altintop a Rotaň po pouhém podzimu. Spolu s nimi končí také osvědčený Slovák Dušan Švento.

Sešívaní ještě dodávají, že třeba Rotaň má plat 410 tisíc korun. Dohoda s hráčem na odchodném je ve výši dvou platů. Slavia tedy vyčísluje, že Ukrajincovo působení ji vyšlo celkově na přibližně 4 milióny korun.

Reklama

Související témata: