Hlavní obsah

Stanciu bude nejdražším hráčem české ligy. Fialky čekají na návrh Sparty

Jednání jdou do finále. Ještě před odletem na první soustředění do Španělska by měla fotbalová Sparta představit novou tvář. Vysněnou posilou se má stát rumunský záložník Nicolae Stanciu. Podle zákulisních informací jeho Anderlecht nakonec Letenským o dost slevil. Přesto bude Rumun stát do 120 miliónů korun, což z něj udělá suverénně nejdražšího hráče v historii české ligy.

Foto: Profimedia.cz

Pozor! Pálí Nicolae Stanciu. Restartuje rumunský záložník Anderlechtu kariéru na Letné...?

Článek

Nejprve si vyhlédli Josipa Mišiče, třiadvacetiletého záložníka Rijeky. Údajně se s ním i domluvili na podmínkách, Chorvat ovšem nakonec dal před Spartou přednost Sportingu Lisabon, kam přestupuje za přibližně 78 miliónů korun.

Rumunský záložník Nicolae Stanciu je naopak Letné velmi blízko.

„Byl bych rád, aby právě on byl první posilou. Znám ho velmi dobře, nejen já. Když se možnost získat ho objevila, reagoval jsem, že to je přesně ono. Zvládá dva posty, dává góly, má skvělou kopací technika. Navíc je pracovitý a velice slušný člověk. Jeho příchod bych velmi vítal," potvrdil na startu zimní přípravy Zdeněk Ščasný, nový sportovní ředitel Sparty.

Nejprve souhlas s hostováním, teď pouze přestup

Ještě během prosince bylo vše naplánováno. Sparta se těšila na 18měsíční hostování Stanciua za 20 miliónů korun s opcí, při jejímž naplnění by se celková přestupní částka vyšplhala až na 125 miliónů korun.

Jenže přišly Vánoce a Anderlecht navíc změnil majitele. Fialky teď podle belgických zdrojů požadují přestup natvrdo. Do hry navíc vstoupily dva přední kluby z německé bundesligy a také bohatí zájemci z Kataru a Saúdské Arábie.

Sám Stanciu ovšem nadále dává přednost Spartě. „Nik věří, že se díky ní vrátí do evropských pohárů, restartuje kariéru a odrazí se zase do některého z větších klubů. Ščasný mu navíc nabídl roli špílmachra po Rosickém, na niž se cítí nejlépe. Na to slyší a Praha se mu líbí," uvádějí belgické zdroje.

Vyslanci Sparty jednali v Bruselu v pondělí dopoledne. Hned poté, co generální manažer Anderlechtu Roger van Holsbeeck ukončil dovolenou a byl poprvé v novém roce v práci.

Anderlecht akceptuje i splátky

Míč je teď údajně na straně Sparty. Anderlecht čeká na její finální nabídku. Je ochoten inkasovat i na splátky, reálná je částka 100-110 miliónů korun s bonusy za postup do pohárové Evropy. Všechny strany pak akceptují, že ideální je, aby Stanciu již ve čtvrtek odletěl se Spartou do Španělska.

Magická hranice 100 miliónů korun musí být každopádně zlomena, pokud chtějí Letenští rumunského šikulu získat.

Stanciu se tak stane nejdražším hráčem v české lize. Dosud jím byl Tal Ben Chaim, jehož Sparta loni v létě přivedla z izraelského Maccabi Tel Aviv za 78 miliónů korun.

Reklama

Související témata: