Hlavní obsah

Na čínskou zeď je Bořil! Slavia zdeptala Cannavara a jeho šampióny

Dubaj

Prodloužení smlouvy oslavil parádně. Hned den po podpisu si obránce Jan Bořil zahrál ve středové řadě a dvěma góly nasměroval fotbalisty Slavie k drtivé výhře 5:1 nad čínským mistrem Kuang-čou Evergrande. „Nejdřív jsem se posunu do zálohy trochu bál. Stihl jsem na této pozici odtrénovat na soustředění jen jeden trénink a nevěděl, co očekávat. Teď jsem rád, že jsem mohl nastoupit nahoře a dal dva góly,“ libuje si Bořil v rozhovoru pro klubový web.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Bořil (vlevo) a spol. se mohli radovat...

Článek

Moc dobře sešívané neodhadl. Slavný Fabio Cannavaro nasadil do první půle přípravného duelu v Dubaji hráče širšího kádru. Italský mistr světa a držitel Zlatého míče za rok 2006 pak z lavičky nevěřícně sledoval, jak slávisté jeho ovečky cupují.

„Vyhráli jsme 5:1, ale šancí jsme měli mnohem více. I já jsem měl ještě tak tři tutovky. Chtěl jsem dát hattrick, což se bohužel nepodařilo. Předvedli jsme ale hezké akce a byli jasně lepší, dominovali a zaslouženě vyhráli," poukazuje hrdina zápasu Jan Bořil.

Slavia se v pátém utkání zimní přípravy dočkala druhé výhry, předtím v domácích podmínkách porazila Viktorii Žižkov. V závěrečném zápase v Dubaji změří Pražané v sobotu síly s Šachtarem Doněck.

Výhru kalí jen Deliho zranění

„Nechci přeceňovat výsledky, nevíme, v jaké fázi přípravy je soupeř, jak má sestavu poskládanou," říká po rozborce čínského mistra trenér Jindřich Trpišovský. „Mám ale radost z pohybu hráčů na hřišti, byli jsme kompaktní. Určitě je potěšující, že hráči vědí, kam mají běžet, a předvádějí součinnosti, které tam předtím nebyly," dodává kouč, jehož tým si v Dubaji spravil chuť po úvodní vysoké porážce 1:5 od Petrohradu a remíze 2:2 s Bröndby Kodaň.

Hladkou výhru však Slavia zaplatila zraněním stopera Simona Deliho v první půli. „Má problém se stehnem, s přitahovačem. Nechtěli jsme nic riskovat, myslím, že to je trochu z přetížení. Proto jsme Simona raději preventivně stáhli. Snad nepůjde o nic vážného," věří Trpišovský.

Reklama