Hlavní obsah

Další odchod bez fanfár. Světoběžník míří ze Sparty do Švýcarska

Praha
Aktualizováno

Mandjecka udali do Met, Marečka do Lokerenu. Letnou teď opouští další hráč, s nímž už se nepočítá. Rakouský fotbalový útočník Marc Janko po půl roce ukončil nepovedené angažmá ve Spartě Praha a přestoupil do švýcarského Lugana.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Na odchodu... Útočník Marc Janko po pár měsících opouští Spartu.

Článek

Svým jménem hodně sliboval, k naplnění očekávání ovšem nedošlo. Fotbalový světoběžník v dresu Sparty nastoupil pouze do pěti ligových zápasů, ve kterých odehrál 96 minut a vstřelil jeden gól. Jednu trefu si připsal také v domácím poháru proti Baníku Ostrava.

Proto čtyřiatřicetiletý rakouský útočník Marc Janko hned po podzimu opouští Spartu. Zkušený reprezentant své země se dohodl na přestupu do švýcarského celku FC Lugano.

Janko přišel na Letnou loni v létě po angažmá v Salcburku, Twente, Portu či Sydney a úspěšných dvou sezónách v Basileji.

"Jsme rádi, že jsme v případě tohoto transferu mohli uplatnit naše mezinárodní kontakty a pomoci Spartě celou situaci vyřešit," říká Viktor Kolář, předseda představenstva agentury Sport Invest, která se na realizaci odchodu rakouského útočníka podílela.

Reklama

Související témata: