Hlavní obsah

Brňané by rádi co nejrychleji v tabulce výš. Od soboty chceme pravidelně body, stanovil Pivarník

Brno

V závěru podzimu si sice po příchodu trenéra Pivarníka pozici v prvoligové tabulce notně vylepšili a poskočili na dvanáctou příčku, přesto ale ve fotbalové Zbrojovce vědí, že je čeká v odvetné části soutěže tuhá bitva o záchranu.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Záložník Zbrojovky Brno Roman Rafael Acosta (na snímku) z Uruguaye na tiskové konferenci před zahájením jarní části první ligy.

Článek

„Stejně jako někteří naši konkurenti máme v úvodních jarních kolech docela obtížný los, avšak klukům vtloukám do hlav, že jsme schopni hrát rovnocenně i se silnými týmy. Zůstáváme střízliví, ale od sobotního zápasu na Bohemce budeme chtít pravidelně sbírat body a co nejrychleji ze spodních pater tabulky utéct. Budu rád, když se budeme herně neustále zlepšovat. Hodláme se prosadit běhavým a kombinačním fotbalem," stanovil brněnský kouč Roman Pivarník, jehož celek triumfoval v rámci zimní přípravy v Tipsport lize, ale pak na soustředění v Turecku prohrál všechna tři utkání s kvalitními zahraničními mužstvy o jediný gól.

Acosta je natěšený

Trenér je přesvědčený, že Zbrojovka v zimní pauze kádr vhodně doplnila. „Sukup, Kryštůfek, Acosta i Bazeljuk jsou hráči, kteří by nám měli na jaře výrazně pomoct. Škoda jen, že Bazeljuka trápí zdravotní problémy a není jisté, zda bude moct v Ďolíčku nastoupit," uvedl na adresu ruského útočníka.

Na víkendové utkání v Praze je už natěšený uruguayský záložník Rafael Acosta, který v minulosti pod trenérem Pivarníkem v Bohemians působil. „Bude to pro mě mimořádně specifické střetnutí. Bohemka je klub, který mi před časem hodně dal. Vím, že se hostujícím mužstvům hraje v Ďolíčku těžce, ale udělám všechno pro to, abychom tam s Brnem uspěli," plánuje.

Ve Zbrojovce je Acosta spokojený. „Jsem vděčný panu Pivarníkovi, že mě do Brna přivedl. Je to výborný trenér. V klubu všechno funguje, a navíc jsem i v krásném městě," tvrdí.

Do sobotního premiérového duelu určitě nezasáhne obránce Šural, který se po dlouhodobém zranění připravuje individuálně. Brňané už nepočítají s útočníkem Koném, jenž má svolení hledat si nové angažmá.

Reklama

Související témata: