Hlavní obsah

Páník skončil ve Zlíně. Nahradí ho Petržela

Zlín
Aktualizováno

Jednašedesátiletý Bohumil Páník už není trenérem prvoligových fotbalistů Zlína. Vedení klubu ho odvolalo kvůli neuspokojivým jarním výsledkům. Zlíňané nejprve remizovali na svém hřišti 1:1 s Duklou, zkušenému kouči poté definitivně zlomil vaz debakl 0:4 v Karviné. Páníkovým nástupcem se stane čtyřiašedesátiletý Vlastimil Petržela, který loni přivedl Baník zpátky mezi elitu a poté se stal poradcem majitele Václava Brabce. S ostravským klubem však dnes rozvázal smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vlastimil Petržela povede v nejvyšší soutěži Zlín

Článek

„Představenstvo děkuje kouči Páníkovi za odvedenou práci v nejúspěšnějším období zlínského klubu, které vyvrcholilo loni na jaře ziskem MOL Cupu a následnou účastí v základní skupině Evropské ligy," uvádí se v prohlášení zlínského vedení, které finalizuje jednání s novým hlavním trenérem.

Bude jím zkušený Vlastimil Petržela, který naposledy působil v Ostravě a Zlíňané se o něj zajímali už loni v létě. "Nerad střídám vyhozené trenéry. Byl jsem domluven, že bych měl tým převzít v létě. Událo se to hodně narychlo, bez přípravy. Potřebuji se seznámit s příčinami nezdarů. Zlín je stále v pásmu ohrožení sestupem," řekl ČTK Petržela, jenž si je vědom toho, že jej nečeká snadný úkol.

"V kádru je hodně cizinců a tím i hodně problémů, než se tým správně poskládá a dá dohromady. Ale nebojím se toho, mám s tím už zkušenosti. Podobnou situaci jsem musel řešit v Zenitu Petrohrad," dodal Petržela, jenž by měl podepsat smlouvu na rok a půl.

Páník nahradil na zlínské lavičce v prosinci 2014 Pulpita a v červnu 2015 přivedl mužstvo zpět do elitní tuzemské soutěže. U týmu vydržel tři roky.

Reklama

Související témata: