Hlavní obsah

Královec během Videostopu v derby dvakrát chyboval, Baník okradli o gól

Praha
Aktualizováno

Komise rozhodčích potvrdila, že Pavel Královec během derby Sparta–Slavia (3:3) dvakrát vážně chyboval. Do průběhu utkání celkem čtyřikrát zasáhl videorozhodčí. Pokud jde o dva neuznané góly Baníku v utkání s Duklou (1:2), jeden neplatil chybně, druhý správně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Královec, Tomáš Souček ze Slavie a sparťan Václav Kadlec během derby na Letné.

Článek

Derby se změnilo ve kdysi populární televizní Videostop. Hned čtyřikrát výroku kolegů na hřišti opravil videorozhodčí Miroslav Zelinka se svým asistentem Karlem Hrubešem, podnět přitom pokaždé vzešel z přenosového vozu.

Komise rozhodčích na svém jednání jen potvrdila, že hlavní Pavel Královec chyboval dvakrát. Nesprávně nařídil penaltu za ruku slávisty Jugase, k níž došlo mimo pokutové území. V nastavení pak nenařídil penaltu za faul sparťana Štetiny na slávistu Tecla.

Oba verdikty opravili až muži u videa. Stejně jako chybujícího asistenta Ivo Nádvorníka, který neodmával Škodův ofsajd před Bořilovou trefou.

Pokud jde o jeho kolegu Kamila Hájka, správně signalizoval Štetinův ofsajd při gólu Stanciua a video jeho rozhodnutí jen potvrdilo.

Komise dala Baníku napůl zapravdu

Ostravský Baník podal stížnost, že oba jeho neuznané góly v duelu s Duklou měly platit. Verdikt komise? Jeden ano, jeden ne.

„Asistent rozhodčího Jan Paták se dopustil chyby, když v 58. minutě nesprávně signalizoval ofsajd Milana Baroše, který následně docílil branky," praví se v prohlášení.

„Paták naopak v 62. minutě před gólem Marka Hlinky správně signalizoval postavení Dame Diopa v ofsajdu, neboť svým postavením a pohybem aktivně ovlivnil hru i brankáře hostí," dodává komise.

Chyby také v Liberci a Třinci

Výtky se podle očekávání dočkal také asistent Martin Wilczek, který v utkání Liberec–Brno (2:0) chybně nesignalizoval ofsajd Matěje Pulkraba před jeho druhou brankou.

Peter Mrázek pak v druholigovém duelu Třinec–Sokolov (1:1) připravil v 84. minutě domácí tým o pokutový kop.

Reklama