Hlavní obsah

Vítejte zpátky, zatracenci. Hapal dostal ve Spartě dvě nečekané posily

Praha
Aktualizováno

Nikdy neříkej nikdy... Jejich osud se zdál být na Letné zpečetěn, teď se vracejí. Fotbalová Sparta na svém webu hlásí, že Jonathan Biabiany a Lukáš Vácha se opět zapojují do tréninkového procesu s ligovým týmem Pavla Hapala. Biabiany se k mužstvu přidal už dříve v průběhu reprezentační přestávky, Vácha nastoupil v úterý za juniorku v Příbrami a připojí se v dalších dnech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Jonathan Biabiany (vpravo) se vrací do prvního týmu.

Článek

Nakonec smír? Nejspíš řešení do konce sezóny. Jonathan Biabiany byl jedním z hráčů, které na začátku kalendářního roku vyřadil z mužstva kouč Andrea Stramaccioni.

Kmenový hráč Interu Milán si pak stěžoval, že ho Sparta postavením mimo první tým šikanuje. A fotbalové odbory FIFPro daly francouzskému hráči za pravdu, takže Letenští museli hledat shodu s jeho právním zástupcem.

Lukáš Vácha na podzim hostoval ve Slovanu Liberec a od ledna se připravoval s letenskou juniorkou, za kterou nastupoval v zápasech.

Jeví se velice fajn, líčí kouč

Když se začátkem března po neúspěšném Italovi Stramaccionim ujal Sparty trenér Pavel Hapal, nevyloučil, že by se Biabiany a Vácha mohli do áčka vrátit.

„Možná přijde chvíle i na tuto variantu, je v mé kompetenci. Zatím se však chci soustředit na kádr, který je teď k dispozici," avizoval nový kouč při svém nástupu.

Nyní jsou Biabiany a Vácha opravdu zpátky.

„Zapojení obou hráčů bylo přáním trenéra a sportovní vedení vyšlo Pavlu Hapalovi vstříc," vysvětluje sportovní ředitel Zdeněk Ščasný.

Kouč rozšíření kádru vítá. „Můj osobní názor je, že jestliže tady hráč tráví čas a je absolutně bezproblémový, není důvod ho nezkusit znovu zařadit do týmové přípravy. Jeví se velice fajn," říká Hapal na adresu Biabianyho.

Reklama

Související témata: