Hlavní obsah

Titul je definitivně ztracený, museli si po nečekaném kolapsu se Zlínem přiznat slávisté

Praha

Jedno si museli slávističtí fotbalisté po nečekaném kolapsu se Zlínem přiznat. Myšlenky na obhajobu mistrovského titulu jsou pasé. A nejspíš definitivně. „Teď se budeme muset dívat hlavně za sebe,“ nepopíral Jakub Jugas, že myslet na stíhání vedoucí Plzně hraničí tak trochu s utopií. A to přesto, že i ligový lídr se trápí a body rozdává na požádání, což ostatně demonstroval čtyřiadvacet hodin před Slavií.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný Milan Škoda ze Slavie sleduje radost hráčů Zlína.

Článek
Fotogalerie

Právě šokující sobotní plzeňská prohra s Mladou Boleslaví měla představovat pro Slavii v nedělním podvečeru motiv a stimul navíc.

Škoda bral vinu na sebe

„Ale to představovala. Chtěli jsme se odpoutat od třetího místa a vedoucí Plzni se přiblížit," přiznával Jugas, že sešívaní před duelem proti Zlínu kalkulovali, že by mohli mít ligového lídra na dohled.

„Bylo by hezké ztrácet už jen šest bodů," honila se i slávistickému kapitánovi Milanu Škodovi hlavou představa, že by jeho tým dostal v případě výhry Viktorii pod tlak a závěr ligy přece jen ještě zdramatizoval.

„Nestalo se, beru to na sebe. Nedal jsem penaltu, deset minut před koncem jsem navíc neproměnil tutovou šanci," povzdechl si nad momentem, kdy sám před zlínským gólmanem Zlámalem selhal.

S Petrželou to málem seklo

To hostující Ekpai si v nastaveném čase počínal jako ostřílený mazák. Jakmile střídající Vukadinovič slávistické obraně utekl, naběhl si do volného prostoru a s přehledem rutinéra slávistickou kalvárii dovršil.

„Ale ještě před tím to se mnou na lavičce jako s bývalým útočníkem málem seklo, když jsem viděl, kam se Vukadinovič s balónem tlačí. Přihrávkou na Ekpaie ale vše odčinil," prozrazoval zlínský kouč Vlastimil Petržela, jaké nervy si v závěru zápasu prožil.

Domácí trenér si je prožíval také, i když se snažil přijmout šokující prohru s nadhledem. „Špatný výkon, špatný výsledek," lakonicky glosoval krajně nepovedenou partii.

„Zlín byl pohyblivější, všude byl o krok dřív, měl prakticky všechny odražené balóny, zatímco my hráli naopak bez pohybu a celých devadesát minut v jednom tempu," ulevoval si.

Ještě že Zlámal dal na trenéra

„Žádný div, že jsme byli pohyblivější. Celou reprezentační přestávku jsme trénovali dvoufázově, což se na výkonu mých svěřenců muselo projevit. Bojovnost, která mi u nich scházela a kterou do nich pumpuji, také," usmíval se spokojený Petržela. Nezapomněl se přitom pochlubit, že na penaltě zlikvidované Zlámalem má rovněž zásluhu.

„Radil jsem mu, aby skočil doprava, protože tam Škoda střílí prakticky pokaždé. Ještě že poslechl. Kdyby na mě nedal a dostal gól, šel by příště chytat Dostál."

I neproměněná penalta měla pochopitelně na slávistickou kalvárii vliv. Na pohřbenou naději na obhajobu titulu samo sebou také.

„Pravdou je, že jsme se mohli k Plzni přiblížit, jenže my se musíme dívat v první řadě sami na sebe. A proti Zlínu jsme nepodali výkon, po němž bychom mohli pomýšlet na to, že můžeme udělat titul," měl i Jindřich Trpišovský jasno, že vidina ligového primátu je pro Slavii po domácí prohře se Zlínem ztracena.

Reklama