Hlavní obsah

Jen Bayern ponížil Vrbovu Plzeň jako Bohemians: Sedět na lavičce bylo hrozné

Praha

Teprve podruhé během úřadování na lavičce Viktorie Plzeň musel trenér Pavel Vrba překousnout pětibrankové ponížení. Jenže zatímco v prvním případě potupného bůra inkasovali Západočeši pod taktovkou čtyřiapadesátiletého rodáka z Přerova v Lize mistrů na hřišti Bayernu Mnichov, podruhé přišel výbuch při nynější honbě Viktorie za titulem v nedělním představení na hřišti Bohemians 1905. "Nemám pro to žádné vysvětlení," lamentoval Vrba po devadesáti minutách duelu v Ďolíčku (5:2).

Pavel Vrba po debaklu v ĎolíčkuVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

„Hazardujeme s titulem," posteskl si plzeňský trenér bezprostředně po utkání.

Viktoria v průběhu jara dokázala porazit jen Zlín, remizovala s Olomoucí, Libercem a Ostravou, podlehla Jihlavě, Mladé Boleslavi a naposledy Klokanům. „Komplikací je každá ztráta. Podzim nám vyšel mimořádně, měli jsme i štěstí. Další kola ukážou, zda hráči podlehli uspokojení," krčil rameny Vrba.

„Prožívat zápas s Bohemkou na lavičce bylo hrozné, prostě hrozné," posteskl si, když si uvědomil, že stejný příděl jako Klokani mu v roli trenéra uštědřil jen Bayern Mnichov v Lize mistrů na podzim 2013.

Jenže zatímco tehdy Plzeň čelila obhájci trofeje nejprestižnější klubové soutěže pod taktovkou Josepa Guardioly, v neděli v Ďolíčku pro ni domácí Klokani neměli být nepřekonatelnou překážkou. Jenže opak byl pravdou. „Před zápasem jsme se bavili o určitých věcech, a pak nás uhraje silově jediný útočník. Hráči, kteří by to měli zvládnout, propadli," lamentoval Vrba.

Nijak netajil, že Plzeň v Ďolíčku během nedělního večera nesnesla žádné měřítko. „Mluvit v případě našich hráčů o nějaké spolupráci je absolutně zbytečné," kroutil hlavou plzeňský trenér, pod jehož vedením Plzeň inkasovala čtyři góly během jediného poločasu jako v neděli pouze jedinkrát v historii: v březnu 2012, kdy ji dokonce ve Štruncových sadech stejně ponížila za pětačtyřicet minut druhé půle Olomouc.

„Nemám pro náš výkon žádné vysvětlení. Byl to propadák. Naše defenzíva fungovala na úrovni mužstva krajského přeboru, zatímco Bohemka byla na ligové úrovni," lamentoval Vrba a odmítl spekulovat, zda je jeho pozice neotřesitelná: „Uvidíme, co bude po třicátém kole."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články