Hlavní obsah

Slavia klopýtla, Hanáci jako první dobyli Teplice! Podještědské derby pro Jablonec

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Viktorie Plzeň jsou po 26. kole HET ligy blízko vysněnému titulu. Druhá Slavia totiž doma klopýtla a jen remizovala 0:0 se záchranářskými starostmi zatíženým Slováckem, v dalších nedělních zápasech remizoval Zlín s Bohemians 1:1 a Teplice poprvé doma v letošním ligovém ročníku prohrály - s Olomoucí 1:2. Podještědské derby ovládl Jablonec, nad Libercem před svými fanoušky zvítězil 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutný záložník Slavie Danny během utkání 26. kola se Slováckem.

Článek
Fotogalerie

Devět bodů ztrácí čtyři kola před koncem druhá Slavia na vedoucí Plzeň. Sešívaní sice měli ve Slovácku poměrně přijatelného soupeře, který v posledních pěti zápasech se Slavií prohrál a dal v nich jediný gól (skóre 1:13), jenomže tentokrát se v Edenu diváci přes velký tlak pražského týmu gólu nedočkali. Slovácko bodovalo počtvrté v řadě a už 443 minut neinkasovalo.

Další bezgólová remíza znamená pro slávisty jediné: pokud za týden doma Viktorii neporazí, mohou se s vyhlídkami na obhajobu rozloučit a titul bude slavit Plzeň.

Klokani se vydali za velmi neoblíbeným soupeřem. Bohemians vyhráli v lize nad Zlínem naposledy v roce 1994, od té doby čtyřikrát prohráli a sedmkrát remizovali. Naposledy v neděli, kdy dělbu bodů zařídil až ve třetí minutě nastaveného času Martin Hašek. Zlín musí ztráta mrzet, od pásma sestupu ho dělí jen čtyři body.

Třetí Olomouc se chopila šance a využila sobotní porážky čtvrté Sparty. Hanáci jako první v tomto ročníku zvítězili v Teplicích a vzdálili se pražskému týmu na pět bodů.

Podještědské derby mělo o motiv víc - jeho vítěz v tabulce přeskočil pátou Spartu. V prestižním duelu dvou pohárových aspirantů nakonec triumfoval Jablonec a oplatil rivalovi podzimní porážku 1:4. O góly se podělili Martin Doležal a střídající Jaroslav Diviš. Liberec z posledních čtyř kol třikrát prohrál a je šestý.

Program 26. kola fotbalové HET ligy:
Pátek
Jihlava - Mladá Boleslav 0:0
Dukla - Brno 2:1
Sobota
Ostrava - Sparta 3:2
Plzeň - Karviná 2:0
Neděle
Slavia - Slovácko 0:0
Zlín - Bohemians 1:1
Branky: 2. Ekpai - 90.+3 Martin Hašek ml.
Teplice - Olomouc 1:2
Branky: 7. Kučera - 1. Zahradníček, 79. Plšek
Jablonec - Liberec 2:0
Branky: 16. Doležal, 86. Diviš

Reklama