Hlavní obsah

Záskok přinesl šest bodů. Na Slavii se ještě nedíváme, ale těší náskok před Spartou, říká asistent Sigmy

Teplice

Fotbalisté Sigmy Olomouc atakují druhou příčku prvoligové tabulky! Po vítězství v Teplicích 2:1 a domácím zaváhání pražské Slavie ztrácejí na třetím místě na „sešívané“ pouhé dva body.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zprava Alex Král z Teplic a Tomáš Zahradníček z Olomouce.

Článek

Dokonale úspěšný záskok na trenérské lavičce hanáckého celku prožil asistent Ladislav Onofrej, který už podruhé vedl tým v roli hlavního kouče místo distancovaného trenéra Václava Jílka. A Onofrejova bilance je stoprocentní: šest bodů za výhry nad Baníkem Ostrava a právě v Teplicích. „Postavení v tabulce je víc než příjemné. Bezprostředně na Slavii se ještě nedíváme, ale těší nás pětibodový náskok před Spartou," svěřil se Onofrej. O výsledku zásadní měrou rozhodli Zahradníček a Plšek, kteří si navzájem nahráli na góly. A prokázali, že jsou skvěle sehranou dvojicí. „Kluci odvedli maximum tím, že skórovali. Ale nechci vyzdvihovat jen střelce a nahrávače. Především jsme se museli vyrovnat s tím, že nám chyběl potrestaný Kalvach, který plní důležitou roli. Nahradili jej Houska a Texl," podotkl Onofrej.

Sigma předvedla raketový nástup a už po sedmačtyřiceti sekundách vedla po gólu Zahradníčka. Jenže o chvíli později už bylo vyrovnáno. Nakonec vítěznou branku obstaral stejně jako předtím proti Ostravě Jakub Plšek. Do sítě Baníku se trefil v 71. minutě, v Teplicích v 79. minutě. „Závěrečné dvacetiminutovky nám jdou," usmál se autor vítězných tref z posledních dvou kol. Olomouc neprohrála už šest zápasů v řadě. „Když byla zima, moc se nám nedařilo. Na lepších terénech má naše hra tvář, sebevědomí a víc si věříme," uvažoval Plšek.

Teplice poprvé padly doma

První domácí prohra fotbalistů Teplic se zrodila právě v zápase s Olomoucí. „Sigma hrála koncentrovaně, ale neřekl bych, že to byl nejlepší soupeř, jakého jsme potkali," konstatoval teplický trenér Daniel Šmejkal po porážce 1:2.

„Všechny týmy tady byly kvalitní a většinou o vítězství nebo remíze rozhodovaly maličkosti. Duel se Sigmou směřoval k dělbě bodů, udělali jsme jen větší chybu, než Olomouc. Pak jsme se už nedostali k závěrečnému tlaku," přemítal kouč.

Smutným hrdinou byl teplický záložník Tomáš Kučera. „Odehrál velmi kvalitní utkání, ale jeho kiks nás stál body," pravil Šmejkal. „Podklouzl jsem, inkasovaný gól beru na sebe," přiznal Kučera, že neuhlídal skórujícího Plška. „Čekal jsem na vstřelenou branku v lize přes rok. Přece jen je to dlouhá doba, i když nejsem bůhvíjakým střelcem. Na jednu stranu si vážím každého gólu, jenže vzhledem k výsledku je to k ničemu," rozhodil rukama Kučera. „Sezóna ale nekončí a pokusíme se něco přivézt ze Slovácka," pohlédl teplický záložník už směrem k příštímu kolu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice