Hlavní obsah

Další zápletka v boji o titul! Plzeň jen remizovala se Slováckem

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Baníku Ostrava remizovali v úvodním sobotním duelu 28. kola fotbalové HET ligy se Slovanem Liberec 1:1. Hosté vedli gólem Oscara, po pauze srovnal Poznar. Na domácí půdě prohrál Zlín důležitý zápas se Sigmou Olomouc 1:4. Vedoucí Plzeň hrála doma se Slováckem jen nerozhodně 1:1, když jí bod zachránil dvanáct minut před koncem útočník Chorý. V závěru velkou šanci zahodil Krmenčík. Plzeň vede tabulku o sedm bodů, druhá Slavia však má pondělní zápas s Duklou k dobru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeň na kolenou, doma totiž jen remizovala se Slováckem. Zklamání dal najevo i útočník Tomáš Chorý, autor jediné branky Viktorie.

Článek
Fotogalerie

Baník bojuje o záchranu, tentokrát však přivítal velmi neoblíbeného soupeře. Ostrava vyhrála jediné z posledních 13 ligových utkání s Libercem. Slovan vytěžil z posledních pěti kol jen jediný bod. Komplikací pro ostravský tým je, že už po jednadvaceti minutách přišel o kapitána Milana Baroše, jenž musel střídat. A domácím bylo ještě hůř. Ve druhé minutě nastavení prvního poločasu poslal Liberec do vedení zblízka Oscar.

Po přestávce se Baník zvedl, dokázal soupeře zatlačit, ale dokázal jen srovnat na konečných 1:1 po zásahu Poznara. Žádná z dalších šancí totiž gólem neskončila

Ševci ze Zlína ještě nemají jistou záchranu a hostí Hanáky, kteří naopak pasou po třetím místě a přímém postupu do Evropské ligy. První poločas patřil hostům, které už v 8. minutě poslal do vedení Řezníček. Chvíli před pauzou pak do vlastní sítě poslal míč Bačo a Sigma se mohla těšit z gólové pojistky.

Po přestávce dal na chvíli naději domácím Železník trefou na 1:2, ale hned za minutu Řezníček druhým zásahem navýšil náskok hostů. V závěru pak jen Houska zpečetil vítězství Hanáků.

Plzeň se po blamáži na Slavii nevzpamatovala a doma jen remizovala se Slováckem 1:1. Na domácí půdě Západočeši ze šesti pokusů vyhráli jen jediný zápas. V čele tabulky tak sice viktoriáni mají sedmibodový náskok, ale druhá Slavia odehrála o utkání méně.

Západočeši neprohráli se Slováckem už 20x za sebou, tentokrát ale ze zisku bodu moc radosti mít nebudou. Utkání mohlo dopadnout pro Viktorii i hůř, ale dvanáct minut před koncem Chorý s pomocí teči bránícího hráče srovnal na konečných 1:1.

Program 28. ligového kola:
Pátek
Jihlava - Sparta 0:1
Sobota
Ostrava - Liberec 1:1
Branky: 52. Poznar - 45+2. Oscar.
Zlín - Olomouc 1:4
Branky: 53. Železník -  8. a 54. Řezníček, 42. vlastní Bačo, 89. Houska.
Plzeň - Slovácko 1:1
Branky: 78. Chorý - 70. Kubala.
Neděle
17:00 Teplice - Brno
17:00 Bohemians - Ml. Boleslav
18:00 Jablonec - Karviná
Pondělí
18:00 Dukla - Slavia

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články