Hlavní obsah

Bitva pražských „S“ o Coufala! Liberecký kapitán míří na Letnou

V posledním derby ztratila Sparta se Slavií tříbrankový náskok, další minisouboj nad svým rivalem pravděpodobně vyhraje. Na Letnou podle informací Sport.cz míří liberecký kapitán Vladimír Coufal. V hledáčku ho měli i sešívaní.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán Liberce Vladimír Coufal.

Článek

„Jednání ohledně Vládi probíhají, ale zatím není nic definitivně uzavřeno," řekl pro Sport.cz Karol Kisel, majitel společnosti K2K Sport Entertainment, která libereckého obránce zastupuje.

Kapitán Severočechů má u Nisy smlouvu ještě do roku 2020, ale v dresu Slovanu již jeho služebně nejstarší hráč s velkou mírou pravděpodobnosti pokračovat nebude.

„Nezlobte se, ale teď to nebudu komentovat," poznamenal Coufal, který ještě povede Severočechy v posledním kole na hřišti Zlína. Zřejmě to bude Coufalovo poslední utkání za Slovan.

Na sever Čech zamířil v roce 2012 po zisku mistrovského titulu z Hlučína jako náhrada za Thea Gebre Selassieho, jenž přestoupil do Werderu Brémy. Už tehdy ho pražská Sparta testovala.

Do základní sestavy Liberce se sice probojoval až za rok a půl, ale poté se stal jedním z jeho pilířů. V únoru 2017 si jeho služby Slovan pojistil až do roku 2020. Vloni na podzim už debutoval za národní tým v přátelském utkání s Katarem.

Namířeno z Liberce měl už několikrát. Naposledy v zimní pauze, kdy ho u Nisy v utkání s Olomoucí na vlastní oči sledoval kouč tureckého Sivassporu. Z očekávaného transferu nakonec sešlo.

„Ani nevím, proč to ztroskotalo. Nejsem vůbec zapšklý," prozradil Coufal. Nyní to vypadá, že 25letý pravý obránce adresu na devadesát devět procent vymění.

Reklama

Související témata: