Hlavní obsah

Ikona největší. Podívejte se, jak mladý Nedvěd řádil na českých hřištích

Nejlepší na konec. Úžasná vytrvalost, famózní střelba, mimořádné vůdčí schopnosti. Po svém odchodu do Itálie se stal ikonou světového fotbalu. Právě Pavel Nedvěd se představuje v závěrečném dílu seriálu TOP 25 osobností samostatné české ligy. V přiloženém videu si můžete připomenout, jak řádil na domácích trávnících, než si později došel pro Zlatý míč náležící nejlepšímu hráči Evropy.

TOP 25 osobností: Pavel Nedvěd

 
Článek

Když si v 19 letech odbyl ligový debut, přišlo na Julisku 600 diváků. O pět let později se s českou nejvyšší soutěží loučil jako její největší hvězda. Navíc se dvěma českými tituly a jedním federálním. A to ještě nikdo netušil, že se Pavel Nedvěd stane vicemistrem Evropy a držitelem Zlatého míče.

Na Spartě dlouho neměl na růžích ustláno, ale po těžkých začátcích se projevila jeho buldočí povaha. V tréninku dřel tak, že byl nakonec ze všech nejlepší...

„Největší ikona, která byla. Zaslouženě se stal fotbalistou Evropy, vypracoval se pílí a dřinou. Věděl, co chce, šel za svým cílem. Vynikající hra pravou, levou nohou, střelba ze střední vzdálenosti, góly ze standardek. Úžasný hráč, zaslouží si prostě úplně to nej, nej," líčí Nedvěda trenér Petr Uličný, patron projektu.

Reklama